Volledig scherm
Meneer en mevrouw van de Kamp krijgen bezoek van de burgemeester. © Bert Beelen

Familie is heilig voor briljanten paar Willem en Marie

NIJMEGEN - Burgemeester Hubert Bruls kon niet wegkomen, toen hij woensdag op visite was bij de familie Van de Kamp in Nijmegen. Hij vond het érg gezellig, vertelt Willem van de Kamp. De hele familie was present om te vieren dat Willem (86) en Marie (85) 65 jaar zijn getrouwd.

De burgemeester had complimenten voor het stel, dat er nog kwiek uitziet. ,,Wij hebben gezellig gebabbeld, we vonden het erg leuk dat hij op bezoek kwam’’, vertelt Willem.

Warme familieband

Met hun twee kinderen, zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen vinden ze het belangrijk om elkaar regelmatig te zien. De warme familieband uit zich onder meer elke dinsdag, wanneer ze bij dochter Annemieke samenkomen om te eten eten. ,,Vaak zitten we dan met een man of twaalf aan tafel en praten we bij. Voor ons is dat belangrijk, ook met feestdagen en verjaardagen zien we elkaar. Zo lang we dat kunnen willen we dat graag volhouden.’’

Met soms wat hulp van de kleinkinderen lukt ze het goed om de nieuwe technieken bij te benen. Met een mobieltje en apps is het een stuk gemakkelijker om contact te houden dan vroeger. ,,Ja, dat is veel beter geworden. Ik zat bij de luchtmacht en heb onder meer in Nieuw- Guinea en voor de NAVO in Duitsland gewerkt. In Nieuw- Guinea hadden we niks, daar konden we alleen brieven schrijven naar thuis.’’

Lekker eten

Echtgenote Marie komt uit een gezin van zeven kinderen, twee zussen en een broer leven nog. Willem was de oudste van tien kinderen. Daarvan leeft alleen nog zijn jongste zus.

Marie mag graag koken en Willem is gek op lekker eten. Dat paste goed bij elkaar. Omdat haar moeder Indisch was stond er regelmatig een Indonesische maaltijd op tafel. ,,Maar ik ben ook gek op Hollandse pot'’’ zegt ze.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.