Volledig scherm
Bloemenzee bij het ouderlijk huis van Mariska Peters. © Harm Graat/DG

Familie Mariska Peters had gehoopt oom te horen spreken

ARNHEM/ NIJMEGEN - De 51-jarige moordverdachte, een oom van de in de nacht van 8 op 9 februari gewurgde Mariska Peters (21) uit Nijmegen, was woensdagmorgen niet bij de pro-formazitting bij de rechtbank in Arnhem. Aanwezige familie en vrienden van het slachtoffer hadden gehoopt hem te zien.

Vanachter het glas in de rechtszaal volgden zij de eerste zittingsdag van het moordproces. Amper 10 minuten later stonden ze weer buiten. De zitting is verdaagd tot 26 augustus.

Steekt
Ze waren er wel een beetje op voorbereid – een pro forma-zitting is slechts de aftrap van een proces. Toch steekt het om de man die nota bene voorop liep in Mariska’s stille tocht en zelfs haar kist naar het graf droeg, niet te hebben horen spreken. "De details in deze zaak zullen vast en zeker verschrikkelijk zijn, maar de familie van Mariska wil per se weten wat er precies is gebeurd", zegt Bas Pernot, die als raadsman de ouders bijstaat.
"Op dit moment weten we nog steeds niet meer dan dat ze is gewurgd en in het bos van de Hatertse Vennen is gevonden. Dat steekt. Zeker omdat het om een oom gaat."

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.