Volledig scherm
Voor Mariska Peters werd een stille tocht gehouden. © Flip Franssen

Familie van Mariska Peters eist opheldering van de Pompekliniek

NIJMEGEN - De familie van Mariska Peters uit Nijmegen, die op 9 februari 2015 werd verkracht en vermoord door haar oom Johan, eist dat tbs-instelling de Pompekliniek opheldering geeft over alles wat er fout gegaan is. Hoe kon tbs'er Johan, een veroordeeld zedendelinquent, op de fatale nacht door het slaapkamerraam van de kliniek ontsnappen?

Johan zat in de laatste fase van zijn behandeling en mocht overdag de kliniek uit, maar waarom werd er niet beter gelet op wat hij dan uitspookte? Waarom is er niets gedaan met het telefoontje van zijn zus Annelies naar de Pompe over dat Johan weer aan de drugs was?

Excuus
Het zijn vragen waarop de familie van Mariska antwoorden wil en niet alleen dat, zij eisen ook een excuus van de tbs-instelling.

Onverteerbaar
Johan werd vorig jaar veroordeeld tot twintig jaar cel en (opnieuw) tbs. Nadat hij zijn 21-jarige nichtje had verkracht en vermoord, dumpte hij haar lichaam in het natuurgebied Hatertse Vennen bij Nijmegen. Dat Johan nog 'meegezocht' heeft naar zijn nichtje en de kist heeft gedragen op haar uitvaart, is volgens haar familie onverteerbaar.

Lees het uitgebreide verhaal van de familie van Mariska Peters zaterdag 7 januari in De Gelderlander, of online in de e-paper.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.