Volledig scherm
Het Nijmeegs mannenkoor vierde tien jaar geleden het 150-jarig bestaan. © PR

Feestje in De Vereeniging: mannenkoor viert 160ste verjaardag met gastzangers

NIJMEGEN - Wat doe je als je als Nijmeegs koor 160 jaar bestaat? Dan geef je een feestje in een van de mooiste concertzalen van Nederland: De Vereeniging. Precies dat doet de Koninklijke Zangvereeniging Nijmeegs Mannenkoor op 27 september. Burgemeester Hubert Bruls is erbij. Niet om te zingen, maar om de avond te openen. 

Volledig scherm
Zanger/gitarist William Smulders is een van de gasten bij het mannenkoorfeestje. © PR

Het negentig man sterke koor zingt natuurlijk wel. En hoe. Dat doen ze samen met een aantal gastzangers en gastmuzikanten. Sopraan Stefanie Janssen, bariton Rob Hazenberg,  zanger/gitarist William Smulders, combo Eric Raayman en pianist Roland Aalbers maken samen met het jarige koor muziek. En kinderkoor De Lanteerne draagt ook een steentje bij. 

Het mannenkoor zag het levenslicht in 1859. De eerste repetities waren in de Nieuwe stadsherberg direct buiten de toenmalige Veerpoort aan de Waal. Inmiddels komen  de leden van het koor niet alleen meer uit Nijmegen maar ook uit de regio. Het mannenkoor zingt  nog steeds onder leiding van dirigent Dion Rutten in binnen- en buitenland, heeft een gratis koorschool en staat er naar eigen zeggen financieel goed voor. 

Wie er bij wil zijn op 27 september, heeft een kaartje nodig. De prijs: 27 euro.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.