Volledig scherm
Feestteam op de Waalkade. © De Gelderlander

Feestteam laat bomvolle Waalkade springen

NIJMEGEN - Een springende mensenmassa, die van links naar rechts gaat en ‘alle handjes de lucht in’ zwaait. Het is een grote, springende menigte bij het Feestteam op de Waalkade. Zelfs shirts gaan uit. 

‘Wie gaat er zeven dagen zuipen?’. Het antwoord op die vraag van het Feestteam is duidelijk: bijna iedereen op de kade, aan het oorverdovend gejuich te horen. Behalve een groep militairen dan. ,,Nu kan het nog, vanavond drinken we veel. Maar over een paar dagen gaan we afzien’’, zegt een van hen, als zijn vrienden met een nieuwe tray bier aan komen lopen. 

Even gaan er zelfs een aantal shirts uit, als het duo hun bekende feesthit ‘Shirt uit en zwaaien’ inzet. Al vinden veel feestgangers het daar iets te fris voor.

De bekende feest-act weet al jaren de boel in beweging te krijgen met bekende, vooral Hollandse feestmuziek. Sommige fans zijn er elk jaar bij. ,,Het is een beetje als Snollebollekes. Daar is het net zo’n groot feest’’, zegt Iris Dekker (23). ,,Sowieso is het elke dag feest hier. Wij komen hier bijna dagelijks.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.