Volledig scherm
PREMIUM
Bert Felling in de FeetsXpert. © Gerard Verschooten

Feestwinkel deelt gratis indianenpakken uit: actie tegen ‘doorgeslagen racismedebat’

NIJMEGEN - Een cowboy- of indianenpak racistisch? Onzin, vindt eigenaar Bert Felling (63) van feest- en carnavalswinkel FeestXpert, in deze regio gevestigd in Nijmegen en Wamel. Alle kinderen die op zaterdag 23 februari langskomen in zijn zaak aan de Hertogstraat in Nijmegen, krijgen van de ondernemer een gratis indianenpakje. 

Ook krijgen ze de hele dag gratis indianenschmink op hun gezicht. De ondernemer wordt ‘moe van het hele racismedebat van tegenwoordig’. ,,Nergens ter wereld is dat zo doorgeslagen als hier in Nederland. Ze doen hier in dit land overal moeilijk om. Ik ben dat spuugzat. Alleen hier gebeurt dat, nergens anders.’’ 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.