Bert Felling in de FeetsXpert.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Felling in de FeetsXpert. © Gerard Verschooten

Feestwinkel deelt gratis indianenpakken uit: actie tegen ‘doorgeslagen racismedebat’

NIJMEGEN - Een cowboy- of indianenpak racistisch? Onzin, vindt eigenaar Bert Felling (63) van feest- en carnavalswinkel FeestXpert, in deze regio gevestigd in Nijmegen en Wamel. Alle kinderen die op zaterdag 23 februari langskomen in zijn zaak aan de Hertogstraat in Nijmegen, krijgen van de ondernemer een gratis indianenpakje. 

38 reacties

 • Jules Vismale

  3 jaar geleden
  Zijn de tegenstanders van de indianenpakken misschien soms bang dat ze anders soms worden gescalpeerd?
 • Dini

  3 jaar geleden
  Prima actie!
 • Frits

  3 jaar geleden
  Let op: nu wil iedereen plots als Indiaan verkleed met carnaval. Want tja... als het gratis is kun je geen nee zeggen natuurlijk. Nederland in een notendop.
 • Frits

  3 jaar geleden
  We gaan meer richting het politiek correcte Amerika dan naar het communisme hoor.
 • Korova

  3 jaar geleden
  Hoezo “nergens ter wereld is dat zo doorgeslagen als hier in Nederland”? In de VS is er al heel lang controverse over het verkleden als Indianen. Daar is het echt “not done” om je uit te dossen met kostuums, die door de traditionele bevolking van de VS  niet zomaar gedragen mogen worden (ceremoniële kleding). Het wordt hier juist steeds meer: “Ikke ikke ikke wil dit en het interesseert me geen reet of dat jou pijn doet”. Als je respect hebt voor inheemse bevolkingen (want Indianen is al niet de juiste naam) en ook maar iets weet over hun tradities, dan zul je nooit een neptooi of zoiets dragen
 1. Een kleine internationale ‘food community’ bloeit op in Nijmegen door blogger Olesia Bobko
  PREMIUM

  Een kleine internatio­na­le ‘food community’ bloeit op in Nijmegen door blogger Olesia Bobko

  NIJMEGEN – Binnen iets minder dan anderhalf jaar heeft foodblogster Olesia Bobko (27) een kleine gemeenschap gecreëerd op haar Instagram-account Taste Nijmegen. In eerste instantie bedoeld voor internationale studenten en expats die in coronatijd in Nijmegen waren gestrand, in de tussentijd heeft ze 5.800 volgers. Waaronder ook veel Nijmegenaren die nieuwe tentjes in de stad willen ontdekken.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.