Volledig scherm
PREMIUM
Fender Couvreur (rechtsvoor) met broertje Roemer en zus Moon en moeder Miriam op de achtergrond. © Bert Beelen

Fender (11) uit Lent brengt winnaarsmentaliteit bij de Leeuwinnen

LENT - G-voetballer Fender Couvreur uit Lent mag dinsdagavond met de speelsters van het Nederlands vrouwenteam het veld op bij het duel tegen Slovenië. 

Fender is een heel normale jongen van 11 jaar. Hij ziet er wat anders uit aan de buitenkant. Maar van binnen is hij niets anders dan andere jongens van zijn leeftijd, vertelt hij rustig maar zeer stellig in de woonkamer van het huis waar hij woont met moeder Miriam, zus Moon en broertje Roemer.

Heel veel pijn

Door een ongeluk bij het kaasfonduen – de spiritus vatte vlam – liep Fender als 7-jarige ernstige brandwonden op. ,,Van het ongeluk herinner ik me alleen nog dat het heel veel pijn deed, verder bijna niets. Daarna heb ik lang in het ziekenhuis gelegen en ben ik ruim vijftig keer geopereerd. Nu heb ik gelukkig geen pijn meer, al is mijn huid nog wel krap. Dat is wel vervelend en daarvoor doe ik oefeningen.”

Dat is goed voor de elasticiteit van de huid, die na dit ernstige letsel niet meer meegroeit. Voetballen is een leuke en goede manier, merkt hij. 

Quote

Van het ongeluk herinner ik me alleen nog dat het heel veel pijn deed, verder bijna niets

Fender Couvreur, G-voetballer
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.