Volledig scherm
Festival Di-Vers moet mensen met verschillende achtergronden en culturen bijeen brengen. © pr

Festival Di-Vers: ontmoeten in de natuur

NIJMEGEN - Een festival in het teken van natuur, diversiteit en duurzaamheid en het samenbrengen van bezoekers met verschillende culturele achtergronden: zaterdag 14 september heeft Nijmegen hiervan de primeur.

Dan vindt in het Land van Ooij, een biologische tuin achter het Holland Duits gemaal, het gratis festival Di-Vers plaats. Gedurende de dag zijn er diverse optredens, waaronder van documentairemaker en columnist Sinan Can en saz-speler Mohaddin Molly. Ook zijn er rondleidingen in en rondom de tuin, standjes van verschillende lokale, groene organisaties en een aantal andere verschillende muzikale optredens. 

Kinderen kunnen deelnemen aan een slootjesonderzoek, zij kunnen geschminkt worden en meewerken aan een kunstwerk met bloemen. Ook worden er portretten en schilderijen gemaakt en is er een popstokkenspel.

Duurzame 100

Het festival is onder meer een initiatief van Netwerk Kleurrijk Groen, een initiatief dat poogt om mensen met verschillende culturele achtergronden elkaar te laten ontmoeten door ze samen te brengen in de natuur. Het Netwerk kreeg deze week te horen dat het in de Duurzame 100 van dagblad Trouw staat, een lijst van duurzame doeners en denkers die van onderop een project beginnen. ,,Ik geloof dat wij vernieuwend zijn", zegt voorzitter Henk Moeniralam. Kleurrijk Groen organiseert het hele jaar door allerhande activiteiten in de natuur waar mensen met verschillende migratieachtergronden elkaar treffen. ,,Natuur is bij uitstek een omgeving waar iedereen zichzelf kan zijn.”

Niet toevallig

Dat het festival in het Land van Ooij wordt gehouden, is niet toevallig. De vereniging Het land van Ooij  wil door middel van de biologische tuin mensen met verschillende culturele achtergronden bij elkaar te brengen. Door samen actief te zijn, ervaring en kennis uit te wisselen wil ze een bijdrage leveren aan een duurzame en kleurrijke samenleving. Moeniralam: ,,Bij het festival draait het om ontmoeting, elkaar leren kennen. Met poëzie, lezingen, excursies, een markt en muziek brengen we de mensen samen.”

Het festival aan de Dijkgraaf van Wijckweg 9 (bij ’t Meertje) is zaterdag 14 september van 11.00 tot 20.00 uur. Het festival is gratis toegankelijk. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.