Festivalbezoekers Oversteek op bloemenregen getrakteerd

VideoLENT - Met een bloemenregen vanuit een helikopter is cultureel festival De Oversteek zondagmiddag van start gegaan. Dat gebeurde in de achtertuin van de Hof van Holland en het Art Laboratory aan de Oosterhoutsedijk. Een honderdtal bezoekers vormde, liggend in het gras, twee cirkels - als een 'schietschijf' waarop de mensen in de helikopter met duizenden bloemen konden mikken.

In twee cirkels liggen bezoekers van festival De Oversteek in de wei tijdens de bloemenregen in de tuin van Hof van Holland.
Volledig scherm
In twee cirkels liggen bezoekers van festival De Oversteek in de wei tijdens de bloemenregen in de tuin van Hof van Holland. © DG
Vanuit deze helikopter zorgt Blossum voor een bloemenregen tijdens festival De Oversteek.
Volledig scherm
Vanuit deze helikopter zorgt Blossum voor een bloemenregen tijdens festival De Oversteek. © DG

Telefoons uit, rustig liggen en de bloemenregen over je heen laten komen, luidde de instructie. ,,Het gaat om de beleving." Die was bijzonder. De 'regenbui' kwam aanvankelijk wat aarzelend op gang, daarna kwamen de bloemknoppen in razende vaart op de liggende mensen af. Hier en daar leidde dat tot enthousiast gejoel.

Na een paar minuten was het grasveld veranderd in een bloeiende weide, waarna de helikopter in de buurt landde.

Festival De Oversteekvindt zondagmiddag plaats op elf locaties aan de noordzijde van de Waal, Veur-Lent en de Spiegelwaal. Er zijn uiteenlopende voorstellingen te zien en workshops te volgen.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.