Volledig scherm
Het concertterrein in het Goffertpark. © Gerard Verschooten

Festivaldorp in het Nijmeegse Goffertpark

NIJMEGEN - Nijmegenaren moeten het drie weken met minder Goffertpark doen want er staat een compleet festivaldorp. Zo'n 170.000 mensen bezoeken de concerten en besteden daarnaast miljoenen in de stad.

Het festivalterrein in het Gofferpark is hermetisch afgesloten met hekken die bedekt zijn  met zeil. Door een spleet is de bedrijvigheid te zien: heftrucks rijden af en aan en er wordt gebouwd aan lichtmasten, horecatenten en uiteraard het gigantische podium. Vanaf het voetbalstadion tot het hek staat een lange rij trucks van You Rock - We Roll, een transportbedrijf uit Londen dat voor wereldsterren werkt. 

Morgenavond speelt Bon Jovi in de Goffert, op 20 juni Phil Collins en op 27 juni is Muse de laatste band van deze concertreeks. Al bij al zijn de komende weken zo'n 1.500 mensen aan het werk, laat Shally Hurkmans van concertorganisator Mojo weten. ,,Dan moet je denken aan technisch personeel, horecamedewerkers en beveiliging.” Op het terrein staan 35 eettentjes, 12 bars en de organisatie laat 50 drinkwaterpunten neerzetten. Verder zijn er 450 toiletten en 300 urinoirs neergezet. 

Graantje meepikken

Voor het concert van Bon Jovi hebben 50.000 mensen een kaartje gekocht. Muse is met 60.000 tickets uitverkocht en Phil Collins bijna met 60.000 kaarten, daarvoor zijn nog een paar plekken beschikbaar. De Nijmeegse horeca pikt een aardig graantje mee van deze concerten. 

De gemeente heeft twee jaar geleden een onderzoek laten uitvoeren naar het effect van de Goffertconcerten. Toen kwamen er in totaal 130.000 mensen naar Robbie Williams en Guns n’ Roses. Die besteedden samen 2,4 miljoen euro in restaurants en cafés in de stad. Het onderzoek wees ook uit dat veel concertgangers die Nijmegen vooraf niet goed kenden, met een positief beeld van de stad naar huis gingen. 

Gezelligheid

Nijmegenaren kunnen de komende weken een deel van het park niet gebruiken. ,,Ik maak mijn rondje om het festivalterrein heen", zegt een hardloper. Een vrouw die haar hond uitlaat zegt dat ze de concerten vooral gezellig vindt. ,,Met buurtgenoten maken we er vaak een picknick van op een veldje buiten het festivalterrein. Als het een goede band is, koop ik een kaartje. Dit jaar ga ik naar Muse. Ik vind het wel leuk, die reuring. Bovendien is het goed georganiseerd en de DAR ruimt alles op.”

‘Proletarisch’

Veel Nijmegenaren trekken met mooi weer naar het Goffertpark tijdens de concerten onder het motto ‘proletarisch concertbezoek'. Buiten de hekken is weliswaar niets te zien maar genoeg te horen en je kunt je drankje zelf meenemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.