Volledig scherm
PREMIUM
Begeleidster Mies Luijkx, Fieldwork Foundation-oprichter Robbie Veenendaal (midden) en wijkagent William Nijland. © Bert Beelen

Fieldwork Foundation biedt al tien jaar een steuntje in de rug voor Nijmegenaren

NIJMEGEN - Robbie Veenendaal begon ruim tien jaar geleden de Fieldwork Foundation in Nijmegen. De stichting helpt mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Hij is net op zichzelf gaan wonen, een 18-jarige jongen uit Nijmegen, opgegroeid in een gezin met veel problemen. Een jongen die, op weg naar zijn zelfstandigheid, begeleiding nodig heeft en 'niet lekker in zijn vel zit', zoals begeleidster Mies Luijkx van Pluryn het zegt. Wat zou hem blij maken?, vraagt ze hem. Want hoe leuk zou het zijn dat hij eens iets positiefs meemaakt. 'Gitaar spelen', antwoordt de jongen.

Luijkx: ,,En dan bel ik Robbie: 'Ik heb er weer een'. Heel snel had ik een gitaar. En de jongen krijgt nu ook gitaarles. Idee van Robbie, dat had ik zelf niet eens kunnen bedenken. Ik was er even stil van."

Robbie is Robbie Veenendaal die meer dan tien jaar geleden begon met de Fieldwork Foundation in Nijmegen, vanuit de gedachte om 'iets goeds te doen'. De stichting helpt nu jaarlijks in tussen de 100 en 250 zaken waarbij mensen wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraaien
    PREMIUM

    Wat moet rechter met verwarde personen die gevaar opleveren doordat ze de gaskraan opendraai­en

    ARNHEM - Je denkt dat je rustig en veilig woont, en opeens moet je je huis uit vanwege een gaslucht en explosiegevaar. Het gebeurde afgelopen zomer in Nijmegen twee keer binnen vier dagen: aan de Gildekamp in Lindenholt op 8 juli 2019, en aan de Neerbosscheweg vlak bij het Goffertstation op 11 juli. Wat de geestelijke gezondheidszorg niet kan voorkomen, komt bij de rechter op het bord. En wat doet die ermee?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.