Archieffoto: medewerkers van de AFAC halen fietsen weg
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: medewerkers van de AFAC halen fietsen weg © Bart Harmsen

Fiets kwijt? AFAC plukte er na de intro meer dan 500 uit het Nijmeegse centrum, groot deel wacht nog op hereniging

NIJMEGEN - Ben je in de afgelopen paar weken je fiets kwijtgeraakt? En stond-ie misschien nét buiten de rekken? Dan is-ie waarschijnlijk niet gejat, maar meegenomen door de AFAC. De ophaaldienst haalde in de periode na de introductie maar liefst 542 fietsen weg. Bijna 40 procent daarvan wacht nog op hereniging.

8 reacties

 • Andre Eggerding

  3 dagen geleden
  Begin van het handhaven van de regels in Nijmegen?
 • Jaap De Graaf

  3 dagen geleden
  Ze moeten nog veel meer van dat oud ijzer overal weghalen. Ook uit voortuinen die vol staan met fietswrakken en onderdelen. Misschien is de tijd rijp voor kentekens op fietsen en fietspadbelasting.
 • Marjolijn Dehue

  3 dagen geleden
  Een deel van deze fietsen is na de vierdaagse door AFAC, onder toeziend oog van Toezicht, uit de plantsoenen gevist. Heb er tientallen nog een tijdje verlaten langs de Oranjesingel zien staan/liggen. Het zal jouw fiets maar zijn die 'geleend' is om snel op de Wedren te geraken.
 • Davi van Reuler

  3 dagen geleden
  Een paar 100 te weinig . Einde van welderenstraat hoek brillenwinkel en sushi zaak grenzend aan de weg langs fietsenstalling in het centrum kan je aan beide zijdes de stoep niet meer gebruiken. Daar staan geen rekken voor de fiets en de stalling is 20 meter verder en toch staan daar meer dan 100 fietsen tussen 2200 en 0400h ofzo. Laat ze daar maar eens een paar dagen controleren. Geld ook voor de betouwstraat grenzend aan de straat met dezelfde fietsenstalling. Stoep onbereikbaar voor voetgange
 • Maarten Jansssen

  4 dagen geleden
  Ik wacht er nog steeds op, want hij is uit hun depot verdwenen..

In samenwerking met indebuurt Nijmegen