Volledig scherm
De start van de Nijmeegse Fiets4daagse bij de Vasim in Nijmegen. © Organisatie Fiets4Daagse

Fiets4daagse wordt Freedom Tour, een tweedaagse in het teken van 75 jaar bevrijding

NIJMEGEN - Er is dit jaar geen Nijmeegse Fiets4daagse. Na een geslaagde reanimatie van het traditionele fietsevenement, drie jaar geleden, gaat er weer een streep doorheen. 

De organisatie komt met een nieuwe wielerevenement: een tweedaagse wielertocht genaamd Freedom Tour die in het teken staat van 75 jaar bevrijding. 

De fietstocht is 7 en 8 september. De routes (30 en 45 kilometer) gaan langs Wijchen, Grave, Overasselt, Heumen, Beek-Ubbergen, Groesbeek, Molenhoek en Malden. Het heet een belevingsfietstocht te zijn, waarbij de deelnemers langs tal van historische plekken komen die te maken hebben met de bevrijding, met gevechtshandelingen, met de operatie Market Garden.

Op zogeheten superstops, bijzondere plekken, vertellen ooggetuigen of gezelschappen daar over de bijzondere gebeurtenissen. Start en finish bij het WO2-infocentrum in de Lindenberg in Nijmegen.

Best tevreden

De Nijmeegse Fiets4daagse is niet gesneefd omdat het geen succes zou zijn, zegt Arthur Verhofstad van de organisatie. 

Met duizend deelnemers elk jaar op rij, waren ze best tevreden. Maar de meeste mensen willen niet vier dagen fietsen. Ook de superstops, bijzonder plekken waar van alles te zien en te doen was zoals het Afrikamuseum, kon niet iedereen waarderen: sommige fietsers wilden dóór. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.