Volledig scherm
Staatssecretaris Stientje van Veldhoven is maandag op werkbezoek bij de Radboud Universiteit in Nijmegen. © Dick van Aalst

‘Fietsambassadeur’ Radboud Universiteit kreeg staatssecretaris Van Veldhoven op bezoek

NIJMEGEN - Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven maakt maandag ondanks de vrieskou een fietstocht over de Radboudcampus. Ze wil met eigen ogen zien hoe Radboud Universiteit en Radboudumc vorm geven aan het fiets- en verdere mobiliteitsbeleid.

60 procent van de medewerkers van de universiteit komt met de fiets naar het werk. Vanwege het succes en de ambitie treedt de Radboud Universiteit op als een van de elf landelijke ‘fietsambassadeurs’ van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Ambitie is dat in 2025 driekwart van de werknemers op de fiets komt.

Collegetijden

Dit collegejaar paste de Radboud Universiteit in overleg met de Hogeschool Arnhem Nijmegen de collegetijden aan om de spits te ontlasten. De universiteit begint een kwartier eerder om 8.30 uur en de Hogschool Arnhem Nijmegen een kwartier later om 9.00 uur. Dit succes is opgevallen. Per motie heeft de Tweede Kamer afgesproken om te onderzoeken of een vergelijkbare afspraak ook bij andere universiteiten tot de mogelijkheden behoort. 

Van Veldhoven fietst deze maandag niet over onbekend terrein. In 1991 en 1992 studeerde ze Franse taal- en letterkunde aan de Radboud Universiteit.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.