Volledig scherm
De fietsbrug tussen Cuijk en Mook moet naast de spoorbrug komen. © Gerard Verschooten

Fietsbrug tussen Mook en Cuijk mogelijk pas in 2020 klaar

MOOK/CUIJK - Het zou zomaar eens 2020 kunnen worden voordat de fietsbrug tussen Mook en Cuijk klaar is. Hoeveel vertraging de bouw precies oploopt, is nog niet duidelijk. Maar de gemeenten Cuijk en Mook en Middelaar gaan uit van 'een half jaar tot een jaar'.  Al is het een ruwe schatting, zeggen gemeentewoordvoerders.

De brug komt naast de bestaande spoorbrug over de Maas. Hij zou er medio 2019 moeten liggen. Maar de bouw van de brug kost miljoenen meer dan begroot, werd vorige week duidelijk: niet 9,6 miljoen euro, maar 13,1 miljoen euro. Het lukte niet om een aannemer voor het oorspronkelijke, goedkopere plan te vinden. 

Koffiedik kijken

De zoektocht naar een aannemer begint nu dus opnieuw, waarschijnlijk na de zomer. Hoe lang het duurt, is nog niet duidelijk. ,,Bovendien zijn we afhankelijk van de planning van die nieuwe aannemer. Het blijft koffiedik kijken. We zijn afhankelijk van een partij die er nog niet is’’, zegt een woordvoerster van de gemeente Mook en Middelaar.

Snelfietsroute

De fietsbrug maakt onderdeel uit van de snelfietsroute naar Nijmegen. Het snelfietspad verkort de afstand tussen Cuijk en Nijmegen met 4 kilometer in vergelijking met de huidige route via de pont bij Middelaar. 

  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.