Frits en Amalia Evers van Sloos Tweewielers aan de Daalseweg. Na 97 jaar sluit de fietsenmaker de deuren.
Volledig scherm
PREMIUM
Frits en Amalia Evers van Sloos Tweewielers aan de Daalseweg. Na 97 jaar sluit de fietsenmaker de deuren. © Paul Rapp

Fietsenzaak Sloos sluit na 97 jaar haar deuren: ‘Het is pijnlijk, we hadden de zaak graag doorgegeven’

NIJMEGEN - Fietsenmaker- en verkoper Sloos Tweewielers aan de Daalseweg sluit na 97 jaar haar deuren. Eigenaren Frits en Amalia Evers zochten nog naar een opvolger, maar konden die niet vinden. Het familiebedrijf was jarenlang een begrip in Nijmegen-Oost.

13 reacties

 • Bart Hoedemaker

  1 maand geleden
  Dat is jammer maar ik snap het probleem met opvolging vinden. Heb zelf een scooter zaak maar vakmensen zijn gewoon niet te vinden meer, opleiding is ook weg. Dus dan maar zelf doen wat weer enorme werkdruk geeft. Ben nu nog druk met benzine modellen maar vrees voor de toekomst vd zaak, aangezien met dat elektrische spul veel minder kennis nodig is en jan en alleman ze dadelijk kan maken en verkopen, als dat elektrische spul het gaat overnemen.
 • Jan de wit

  1 maand geleden
  Ik ben zo n 14 jaar klant geweest bij sloos. ik denk dat sluiting grotendeels te maken heeft dat 1 a 2 jaar terug de vaste fietsenmaker/verkoper daar een andere baan had gevonden. Ik vond deze fietsen maker/verkoper die andere baan had gevonden altijd erg vriendelijk en behulpzaam. Jammer dat hij het niet heeft overgenomen!
 • J le Blanc

  1 maand geleden
  Tja, het is dubbel. De fietsspeciaalzaak biedt extra service, maar daarvoor betaal je dan ook wat meer. Veel mensen kopen inmiddels een fiets via internet, maar als ze daarna een technisch probleem ondervinden kloppen ze aan bij de lokale fietsenboer. En van diverse kennissen heb ik gehoord dat deze dan als eerste zegt 'Niet hier gekocht? Dan hebben wij ook geen tijd voor onderhoud...'
 • Liz Wolters

  1 maand geleden
  @Marleen Verstraeten, ga het ze eens vragen anders. Mensen hebben de mond vol over een ander. Informeer voor je oreert.
 • John Jansen

  1 maand geleden
  Jammer dat bedrijven zoals Mantel op Park 15 die fietsen samenstellen aan de lopende band door goedkope werknemers tot core business hebben verheven de kleine zelfstandige verdrijven.
 1. Pothuizen raadt Branderhorst transfer naar Vitesse af • Sow komt waarschijnlijk niet naar De Graafschap
  Podcast | Met Patrick Pothuizen
  11

  Pothuizen raadt Brander­horst transfer naar Vitesse af • Sow komt waarschijn­lijk niet naar De Graafschap

  Clubwatcher Raymond Willemsen is weinig hoopvol over de afronding van de transfer van Sylla Sow naar De Graafschap. Oussama Tannane steelt gelijk de show bij zijn nieuwe club NEC en ‘misschien is Branderhorst wel iets voor Vitesse’. Dat laatste is een slecht idee, vindt onze gast Patrick Pothuizen, die zelf al eens van NEC naar Vitesse verkaste.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.