Volledig scherm
PREMIUM
Eigenaar Johan Breuker en een medewerker van Wheels. © Paul Rapp

Fietsenzaak Wheels moet maand dicht

NIJMEGEN - Fietsenzaak Wheels Tweewielers aan de Sint Annastraat moet een maand de deuren sluiten op last van burgemeester Hubert Bruls. De winkel die tweedehands fietsen in- en verkoopt, houdt volgens de gemeente haar opkopersregister niet goed bij waardoor niet gecontroleerd kan worden of de fietsen gestolen zijn.

Het is de eerste keer dat een fietsenzaak een gedwongen sluiting krijgt opgelegd. In de afgelopen twee jaar gebeurde in Nijmegen dat al wel vijf keer bij zaken uit andere branches, zoals telefoonwinkels en juweliers, die hun opkopersregister niet op orde hadden.

Wheels heeft een kort geding tegen het besluit aangespannen, maar verloren. Komende maandag moet de zaak dicht. ,,Een ramp, volledig onterecht’’, reageert eigenaar Johan Breuker. ,,Er eten vier gezinnen van deze zaak. Hoe moet dat nu? Een maand geen inkomsten. Dat is feitelijk een boete van 30.000 euro. In deze periode krijgt iedereen zijn vakantiegeld, dit is onze belangrijkste maand ook nog.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.