De fietser raakte zwaargewond bij het ongeval aan de IJpenbroekweg.
Volledig scherm
De fietser raakte zwaargewond bij het ongeval aan de IJpenbroekweg. © GinoPress B.V.

Fietser zwaargewond bij botsing met auto in Nijmegen

NIJMEGEN - Een fietser is maandagavond zwaargewond geraakt na een ongeval met een auto op de IJpenbroekweg in Nijmegen. Het slachtoffer wilde oversteken en werd vervolgens geschept door een auto. 

7 reacties

 • IesGoeieJongen

  4 jaar geleden
  Als niemand door rood rijdt dan kan je elkaar niet raken.
 • Else Simons

  4 jaar geleden
  Er is veel onderzoek gedaan naar de gevolgen van een helm voor fietsers. Een vervelend gevolg is dat auto's minder voorzichtig met fietsers omgaan, zodat uiteindelijk de ongelukken zwaarder worden. Een ander gevolg is dat mensen minder gaan fietsen. Tot nu toe is de afweging daarom geen helmplicht in te voeren voor fietsers.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Waren de fietsers door rood gereden?
 • MightyMike

  4 jaar geleden
  ik kom er minimaal 2x per dag langs en heb die ervaring niet.Wat ik wel zie is dat de overkant groen heeft (lichtschijnsel is zichtbaar) en dat van mijn kant rood is en er nog auto's aankomen die ook nog groen hebben gehad.Wel eens van de term 'human factors' gehoord? Zien fietsen is doen fietsen en er word niet meer naar de lichten gekeken. Zo werkt het nu eenmaal bij mensen en daar wordt te weinig rekening mee gehouden bij verkeerskundig ontwerp. En dan kun je wel zeggen dat men moet opletten maar dat werkt gewoon niet zo.
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Ik lees haast dagelijks over fietsongelukken in Nijmegen. Het is tijd dat we een fietshelm gaan invoeren, ze rijden tegenwoordig ook even snel als bromfietsen en die moeten dat ook voor de veiligheid.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.