Nijmegen is een echte fietsstad. (Archieffoto)
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegen is een echte fietsstad. (Archieffoto) © Paul Rapp

Fietsersbond wil extra aandacht voor fietsongelukken: ‘Meer verkeersdoden dan slachtoffers van liquidaties’

NIJMEGEN - ,,Een dodelijk ongeluk met een fietser heeft veel impact en schokt veel mensen. Toch wordt dat nog onvoldoende vertaald in beleid. Dat moeten we wél gaan doen.” Daarvoor pleit Carin Hereijgers van de Nijmeegse afdeling van de Fietsersbond. 

22 reacties

 • bart verplak

  1 maand geleden
  Ik hoor het VVD-minister Schultz van Haegen in 2015 nog zeggen: "het gebruik van mobiele telefoons op de fiets kan rustig worden toegestaan". Regeren is vooruitzien, wel op je achteruitkijkspiegels letten.
 • Peter Looyenga

  1 maand geleden
  Tegenwoordig moet je op het voetpad al uitkijken dat er geen fietser aankomt. Met zo'n mentaliteit van "de regeltjes zijn er niet voor mij" verbaast het mij dan ook niks dat er veel ongelukken gebeuren.
 • jan willems

  1 maand geleden
  Verstand komt met de jaren en als je over 60 word het weer minder. Toen ik jong was (lang geleden) fietste ik veel en dacht ook dat ik wel door kon rijden en de auto's wel oppaste. Maar toen ik ouder werd en auto ging rijden leerde ik dat ik verkeerd dacht maar ik heb wel geleerd dat je als automobilist in druk verkeer meer op kwetsbare weggebruikers moet letten om hen te beschermen dus niet denken moeten ze zelf maar opletten gewoon je verstand gebruiken.
 • Manuel Kurpershoek

  1 maand geleden
  Fijne fietsstad Nijmegen. Nu nog fijne fietsers. Geef elkaar de ruimte, zorg voor licht, brommers & scooters niet te brede spiegels en niet inhalen als het niet kan. Wees vriendelijk in het verkeer. Soms krijg ik voorrang van automobilisten, fijn, maar de auto’s en andere er achter weten niet dat ik oversteek. Mijn raad is; wacht altijd tot het veilig is.
 • Wilco Rorijs

  1 maand geleden
  Hier in NL is het beleid vandaag de dag om OM het probleem heen maatregelen te nemen i.p.v. het probleem zelf aan te pakken en te benoemen. Voorbeelden volop, zo ook de aanpak van Corona.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.