Volledig scherm

Fietslorries over spoorlijn naar Kleef

Dinsdag, 6 maart 2007 - GROESBEEK - De oude spoorlijn van Groesbeek naar het Kleef wordt nieuw leven ingeblazen. Over het bestaande spoor zullen fietslorries voor tien tot twaalf personen gaan rijden. Duitse en Nederlandse overheden aan weerszijden van de grens steunen het project financieel. De provincie Gelderland kondigde gisteren aan bijna een half miljoen euro vrij te maken. De Duitse deelstaat Noord - Rijnland - Westfalen subsidieert voor eenzelfde bedrag.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwagenbedrijf: was er nu wiet of niet?
    PREMIUM
    video

    De hamvraag bij Nijmeegs vrachtwa­gen­be­drijf: was er nu wiet of niet?

    NIJMEGEN - ,,Machteloos. Het is zó oneerlijk.’’ Nijmegenaar Wim Kersten zoekt naar de juiste woorden, vecht meermaals tegen zijn tranen. De dikke wallen onder zijn ogen verraden een gebrek aan substantiële nachtrust. Niet alleen heeft een brand zijn familiebedrijf Korendal Trucks vorige week volledig in de as gelegd, de politie heeft vier trailers die door het vuur waren gespaard, een dag later alsnog vernietigd. Reden: ze waren bestemd voor hennepkweek. Een politiewoordvoerder: ,,Dat onderzoeken we nu, maar alles wijst daarop.’’

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.