Voor de veiligheid van fietsers wordt het aantal autorijstroken voor de fietsoversteek teruggebracht van twee naar een.
Volledig scherm
Voor de veiligheid van fietsers wordt het aantal autorijstroken voor de fietsoversteek teruggebracht van twee naar een. © Paul Rapp

Fietsoversteek Waalbrug snel aangepast na twee ongevallen

NIJMEGEN - De fietsoversteek op de Waalbrug aan de Lentse kant wordt zo snel mogelijk aangepast. Dit naar aanleiding van twee aanrijdingen kort na elkaar, tussen een fietser en een automobilist. Voor de veiligheid van fietsers wordt het aantal autorijstroken voor de fietsoversteek teruggebracht van twee naar een. 

21 reacties

 • MidnightCowboy

  3 jaar geleden
  Ja dat zou fijn zijn, weg met die knik. Ik ben namelijk daar al een keer op mijn plaat gegaan. Je hebt flink de vaart erin.
 • CCC

  3 jaar geleden
  Ikzelf fiets dagelijks in zie dagelijks het wangedrag van mede-fietsers als tegen het verkeer in rijden, door rood rijden, geen voorrang geven. En de oplossing hiervoor door de gemeente is iedere keer weer een beloning van dat gedrag: 2-baanswegen, fietsstraten, etc. etc. Het uiteindelijke gevolg is dat  fietsers zich vogelvrij wanen en zich niet realiseren dat anderen ook fouten kunnen maken. De verkeersveiligheid wordt alleen maar minder.   
 • JoepdeW

  3 jaar geleden
  Klopt, de bewoners van de Wolfkuilseweg nabij de Energieweg zien de ambulance zeer regelmatig voorbijkomen, op weg naar de zoveelste aanrijding tussen  (brom)fietser en auto op dat kruispunt. Gelukkig zijn er nog geen doden gevallen, maar het is van de gekke dat deze zeer gevaarlijke kruising van dubbelzijdig fietspad met de Energieweg en Wolfkuilseweg niet meer aandacht krijgt.
 • P. N.

  3 jaar geleden
  moeten de de route ook nog verwarmen 
 • Chris

  3 jaar geleden
  Wel heel typisch, dat de gemeente maatregelen neemt, voordat het politieonderzoek is afgerond? Doorgaans worden er eventuele maatregelen pas daarna worden genomen. Nu wordt de schuld wel heel snel weer bij de automobilist gelegd. In tegenstelling wat de zogenoemde woordvoerder zegt, heeft het onttrekken van een rijstrook voor het verkeerslicht wel degelijk effect voor het verkeer op de brug.  Op die manier kunnen zich minder auto's opstellen voor het verkeerslicht en dus een terugslag kan betekenen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.