Als er een fietspad komt, kun je vanuit de Daniëlsweg rechtdoor verder en de Graafseweg over. De tracé loopt wel door een bosje.
Volledig scherm
PREMIUM
Als er een fietspad komt, kun je vanuit de Daniëlsweg rechtdoor verder en de Graafseweg over. De tracé loopt wel door een bosje. © Gerard Verschooten

Fietspad in Nijmegen gaat dwars door oud bosje: ‘Kan het echt niet anders, gaan we over tot kap’

NIJMEGEN - Een rechtstreekse fietsverbinding van Heseveld naar de Hazenkamp. De gemeente Nijmegen laat onderzoeken of dat kan zonder te veel schade aan te richten. De doortrekking loopt dwars door een oud bosje. Hoe dan ook wordt de ecologische waarde van het terrein minder, oordelen boomspecialisten. 

15 reacties

 • J Blasweiler

  2 maanden geleden
  Gewoon een bochtje om :-)
 • P. N.

  2 maanden geleden
  Aan het eind van de Verbindingsweg 100 meter fietspad aanleggen en de stoplichten verplaatsen tot op de hoogte van de Dominee Creutzbergweg. Zebrapadje schilderen en opgelost. Gemeente Nijmegen laat het eerst onderzoeken en dat kost net zoveel als deze oplossing.
 • Gekke Gerritje en zn.

  2 maanden geleden
  Wel nuilen over de Westermeerwijk natuur, maar hier moet er zo nodig een fietspad doorheen aan gelegd worden. Kan iemand mij uitleggen waar we mee bezig zijn. Ik namelijk ook specialist. Namelijk in het nuilen, net zo als de natuur- en boomspecialisten dat in hun vakgebied zijn.
 • theo wijl

  2 maanden geleden
  Dennenstraat/Graafseweg,ook n goed beveiligde fiets oversteek plaats
 • J.W. Hogenboom de kroon

  2 maanden geleden
  Er is daar helemaal geen fietsbrug! Wel een voetgangersbrug. Checken journalisten van De Gelderlander persberichten niet meer en slikken alles voor zoete koek vanachter hun bureau? Fiets er eens naartoe, zou ik zeggen.
 1. Deze drie dappere politievrouwen krijgen straatnaam in verzetsbuurt in Lent
  PREMIUM
  4

  Deze drie dappere politie­vrou­wen krijgen straatnaam in verzets­buurt in Lent

  NIJMEGEN - Drie politievrouwen die actief waren in het Nijmeegse verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog krijgen ook een straatnaam in de toekomstige Lentse wijk Hof van Holland. Er komen een Jeanette Geldens-, een Annie van Velzen- en een Tine Vastbinderstraat. Een jaar geleden waren al twintig andere verzetshelden geselecteerd voor een straatnaam in de wijk bij station Lent, waarvan de bouw is begonnen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Man (30) overleden na val van dak
  Play

  Man (30) overleden na val van dak

 2. Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen
  Play

  Jonathan (10) loopt elke dag 14 kilometer voor de daklozen

Nijmegen e.o.