Volledig scherm
Een fietsster is onder een vrachtwagen gekomen op het Quackplein in Nijmegen. © Davy Derksen/112 Nieuwsgroep

Fietsster houdt lichte verwondingen over aan ongeval met vrachtwagen op Quackplein

NIJMEGEN - Een fietsster heeft vrijdagochtend een engeltje op haar schouder gehad toen ze op het Quackplein werd aangereden door een vrachtwagen. De vrouw fietste vanaf de Nassausingel rechtdoor in de richting de Kronenburgersingel toen ze werd aangereden door de 58-jarige vrachtwagenchauffeur uit Herwijnen die vanaf datzelfde punt wilde afslaan de Smetiusstraat in.

De fiets kwam onder de wielen van de vrachtwagen terecht. De vrouw kon er op tijd afspringen en heeft waarschijnlijk slechts lichte verwondingen overgehouden aan het ongeluk. Zij is onderzocht in de ambulance.

Gelijktijdig groen

Volledig scherm
De fiets van het slachtoffer is volledig kapot door de aanrijding met de vrachtwagen. © DG

Zowel de fietsster als de vrachtwagen hadden vermoedelijk groen licht. De afstelling van de verkeerslichten is juist op dat punt recent aangepast nadat er verkeersopstoppingen ontstonden voor het Quackplein. Verkeer stond toen vaak tot op het Keizer Karelplein vast omdat motoren en auto's die op dat punt rechtdoor wilden of wilden afslaan rood licht hadden op het moment dat fietsers groen licht kregen voor rechtdoor.

In de nieuwe situatie springen beide verkeerslichten op groen, al krijgen fietsers dat groen licht voor de veiligheid iets eerder.

Op hetzelfde punt is in november 2008 een 26-jarige vrouw in een vergelijkbare verkeerssituatie omgekomen. Ook zij werd aangereden door een vrachtwagen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.