Volledig scherm
PREMIUM
Het Industrieplein in de Energieweg.

Fietstunnels bij de Energieweg in Nijmegen om autofiles tegen te gaan

NIJMEGEN - Het loopt regelmatig vast op de Energieweg, onder meer omdat automobilisten moeten wachten voor rood vanwege overstekende fietsers. Kan dat niet anders?

Verkeerswethouder Harriët Tiemens maakt voor het einde van het jaar bekend of files op doorgangsweg S100 in Nijmegen verholpen kunnen worden met de aanleg van fietsbruggen en/of fietstunnels. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een groot verkeersonderzoek hiernaar. 

‘Geen gelummel, bouw een tunnel’

Het onderzochte S100-traject is een belangrijke verkeersader in Nijmegen en loopt over onder meer Industrieplein, Energieweg, Neerbosscheweg, Weg door Jonkerbos, Grootstalselaan en Scheidingsweg. In juli 2017 dienden de raadsfracties VVD en GroenLinks een gezamenlijk verzoek in voor de verkeersstudie. Werktitel: ‘Geen gelummel, bouw een tunnel’. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.