Door de afbouw van de coronasteun dreigen ziekenhuizen in de rode cijfers te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Door de afbouw van de coronasteun dreigen ziekenhuizen in de rode cijfers te komen. © ANP

Financiën ziekenhuis Rivierenland onvoldoende, drie ziekenhuizen houden hoofd net boven water: ‘Risico op tekorten en rode cijfers’

Ziekenhuizen in de regio hebben grote moeite hun financiën op orde te houden. Ziekenhuis Rivierenland in Tiel scoort een vijf bij de financiële ‘stresstest’ over 2021 van accountantskantoor BDO, maar zegt zelf dat het goed gaat. Een zesje is er voor Gelderse Vallei in Ede, het CWZ in Nijmegen en het Boxmeerse Maasziekenhuis.

21 reacties

 • Andre Eggerding

  4 maanden geleden
  @ Jos Folker, een aantal provincies waaronder Gelderland waren de eigenaars van Nuon. Zij en zij alleen hebben besloten om de aandelen te verkopen aan Vattenfall. Had Gelderland de aandelen niet verkocht waren ze nog altijd grootaandeelhouder geweest. En wie kiest de provincie? De inwoners van Gelderland.
 • Muis Hoek

  4 maanden geleden
  Tiel is een kleinschalig ziekenhuis. Overal waar je marktwerking op los laat, gaan de kleintjes ten onder. Dat is zonde, want kleinschaligheid is juist ook een kwaliteit. Ikzelf vind Tiel een geweldig ziekenhuis waar je veel warmte voelt van alle medewerkers, ze kennen elkaar en nemen de tijd voor je. Veel beter dan Ede, daar voelde ik mij verloren (In beiden afgelopen halfjaar meerdere dagen gespendeerd).
 • Pieta Janssen van Elst

  4 maanden geleden
  Ziek zijn? Beter worden!
 • Jos Folker

  4 maanden geleden
  @ Gert Ramen, weet je wie die ministers waren ? Lubbers van het CDA en Bolkenstein van de VVD. Het is toch te gek voor woorden dat ons oude NUON verkocht is aan Vattenfall. Vattenfall is dan een Zweeds staatsbedrijf.
 • henk croix la

  4 maanden geleden
  Ik zucht !!! Er komen er ook weer 250 AZ bij en dat is ook GRATIS.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen