Volledig scherm
De FIOD vermoedt dat de verdachte de apparatuur zelf heeft verkocht en de opbrengst daarvan in eigen zak gestoken heeft. © ANP

FIOD houdt duo aan voor frauduleuze handel in tweedehands apparatuur

NIJMEGEN - De fiscale opsporingsdienst FIOD heeft twee mannen van 46 en 48 jaar aangehouden op verdenking van belastingfraude. Er zijn begin deze week doorzoekingen gedaan in twee woningen en twee bedrijfspanden in Nijmegen, Malden en Wijchen.

Er is daarbij beslag gelegd op de administratie, een woning, een bankrekening, horloges en contant geld. Ook heeft de politie een vuurwapen in beslag genomen. 

Te weinig belasting

Een verdachte koopt en verkoopt tweedehands apparatuur. Tijdens een boekencontrole van de Belastingdienst bleek volgens de FIOD dat de administratie niet klopte. Uit de facturen blijkt dat er meer oude apparatuur is ingenomen dan er is verkocht. De FIOD vermoedt dat de verdachte de apparatuur zelf heeft verkocht en de opbrengst daarvan in eigen zak gestoken heeft. 

Daardoor is er te weinig omzet- en inkomstenbelasting aangegeven en afgedragen. Ook de administrateur van het bedrijf is volgens de FIOD verdachte in deze zaak. Volgens de FIOD bedraagt het fraudebedrag ongeveer 250.000 euro. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Verkeersellende rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?
    stem

    Verkeersel­len­de rond Nijmegen verwacht door werk aan Waalbrug, wat doe jij?

    NIJMEGEN - Door grootschalig werk aan de Nijmeegse Waalbrug wordt de komende anderhalf jaar grote drukte in het verkeer in en om de stad verwacht. De werkzaamheden beginnen aanstaande vrijdag. De gemeente Nijmegen probeert mensen te stimuleren om de fiets te pakken. Ook willen ze cadeautjes gaan uitdelen aan automobilisten die de spits mijden. Maar hoe ben jij van plan om te gaan met de verwachte drukte?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.