Volledig scherm
Maandagavond is een vechtpartij uitgebroken in Nijmegen na een aanrijding op een kruispunt. © Dumpert

Flinke vechtpartij na aanrijding in Nijmegen vastgelegd op camera

NIJMEGEN/ BENEDEN-LEEUWEN - Zes jonge mannen die op de vuist gingen na een aanrijding afgelopen maandag in Nijmegen, zijn vastgelegd op camera. Er zijn inmiddels drie mannen aangehouden, de politie doet nog verder onderzoek naar de vechtpartij. Mogelijk werden ook omstanders bedreigd. Op de website Dumpert zijn beelden verschenen van de vechtpartij in Nijmegen.

De aanrijding vond aan het begin van de avond plaats op de kruising van de St. Annastraat met de Groenestraat. Op de videobeelden is te zien dat de situatie vrij snel escaleerde. Er stapten na de aanrijding verschillende mannen uit de auto’s die begonnen te vechten. Twee bleven stoeien midden op het kruispunt, terwijl anderen de St. Annastraat op renden. Hier werden ze bijna aangereden door een afslaande auto en ook duwden ze elkaar tegen andere auto’s. 

Blok hout
Naar verluidt hield de vechtpartij op toen een van de omstanders met een blok hout uit een van de auto’s stapte. De daders vluchtten weg, waarbij één van hen het fietspad als vluchtroute koos. Een fietser wist de auto toen net te ontwijken. 

De politie heeft voor deze vechtpartij drie inzittenden van een grijze auto aangehouden. Het gaat om een 19-jarige jongen uit Beneden-Leeuwen, een 24-jarige man uit Nijmegen en een 25-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. De politie heeft ze gehoord en houdt ze alle drie nog in hechtenis.

De woordvoerder van de politie meldt dat het OM gaat bepalen hoe lang de mannen vast blijven zitten en wat er met de zaak gaat gebeuren. De reden achter de matpartij is ook nog niet bekend.

Andere slachtoffers van de aanrijding waren niet bij de vechtpartij betrokken. Een van de bestuurders werd onderzocht door het ambulancepersoneel, maar deze hoefde niet mee naar het ziekenhuis.

Volledig scherm
Een van de auto's die in het ongeluk verzeild is geraakt. © 112-Nieuwsgroep/ Davy Derksen
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.