Khalid Oubaha.
Volledig scherm
PREMIUM
Khalid Oubaha. © Rolf Hensel

FNV kwaad over ‘machtsmisbruik’ door horecatycoon Oubaha: ‘Hij legt het probleem bij het personeel neer’

De manier waarop horecaondernemer Khalid Oubaha zijn personeel onder druk zet om per 1 juni vrijwillig op te stappen, is machtsmisbruik. Dat zegt Edwin Vlek van de FNV Horecabond. ,,Wie betaalt, bepaalt. Maar Oubaha laat zijn personeel geen keuze. Nee zeggen is geen optie.”

De ondernemer, met grote bedrijven in onder meer Arnhem en Nijmegen, is naar eigen zeggen met ‘een boel’ personeelsleden in gesprek over de beëindiging van hun arbeidscontract. De personeelsleden krijgen een vaststellingsovereenkomst aangeboden, aldus Vlek. 

,,Maar wie die tekent, komt niet automatisch in aanmerking voor een uitkering. De vraag is maar of iedereen dit soort gevolgen overziet. Natuurlijk, je mag als werkgever altijd in gesprek gaan met je personeel. Maar niet op deze manier. Dit is geen gesprek.” 

Quote

Wij zijn in onze gesprekken eerlijk naar de mensen, in hoe onze bedrijven ervoor staan en hoe we de horeca zien in het ‘nieuwe abnormaal’

Khalid Oubaha
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.