Het CWZ in Nijmegen.
Volledig scherm
Het CWZ in Nijmegen. © Merijn Koelink/DG

Forse bezuiniging bij CWZ: ziekenhuis wil zo’n 150 banen schrappen

NIJMEGEN - Het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen wil 100 fte schrappen. Het gaat daarbij om naar schatting zo’n 150 banen. Volgens het ziekenhuis is die maatregel nodig om ‘toekomstbestendig te blijven’.

De bezuinigingsmaatregel treft met name zorgpersoneel. Donderdagmiddag zijn werknemers van het ziekenhuis op de hoogte gesteld van de voornemens. Een woordvoerster van het ziekenhuis stelt dat de maatregel nog niet definitief is: ,,Maar er heerste de afgelopen weken al onrust op de werkvloer. We vonden het belangrijk om personeel op de hoogte te stellen van de stand van zaken.”   

Welke functies precies komen te vervallen, kan zij nog niet zeggen: ,,We hebben nog geen namen en rugnummers bij de plannen.” 

Het CWZ kondigde vorig najaar al aan bij wijze van bezuinigingsmaatregel de longafdeling te sluiten. Het ziekenhuis kampte afgelopen jaar met een tekort van twee miljoen euro. Dat had echter te maken met een eenmalige investering in het elektronische patiëntendossier, zo liet CWZ destijds weten. In totaal heeft het ziekenhuis 3.679 medewerkers. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.