Scooters in Nijmegen.
Volledig scherm
PREMIUM
Scooters in Nijmegen. © Bert Beelen

Forse kritiek op Nijmeegs bromverbod: ‘Verbied dan alleen de écht vervuilende scooters en brommers’

NIJMEGEN - Buitenproportioneel en slecht onderbouwd: branchevereniging RAI (Rijwiel en Automobiel Industrie) uit forse kritiek op het plan van het Nijmeegse stadsbestuur om vanaf 2028 een bromverbod in te stellen voor alle niet-elektrische scooters, brommers en snorfietsen.

28 reacties

 • johny heimans

  2 maanden geleden
  Wij moeten weer alles al Af laten pakken hier. Heb flink gespaard voor euro 4 scooter wie gaat die mij terugbetalen en bijleggen voor een elektrische die de hoek nog niet om kan qua acceleratie en nog gevaarlijker niet gehoord .worden..zorg dan voor goede aantrekkelijke regelingen ,dan maar iets minder geld voor excuses pfffff De rest van de wereldbol blijft lekker vervuilen......triest.
 • Ryan Carvalho

  2 maanden geleden
  Nee gewoon alles. Waarom moeten wij fietsers die vieze uitlaatgassen en fijnstof in ademen? Jaarlijks hebben vele mensen last van longaandoeningen daardoor. Een fiets vriendelijke stad betekent ook een schone lucht.
 • Tom Hond

  2 maanden geleden
  Elektrische fietsen er ook uit in feite is het gewoon een e scooter.fietsen is trappen met je benen.
 • Michel Klaassen

  2 maanden geleden
  Elektrische scooters eruit flikkeren .Ik zelf rijd op een Fiets als er een Elektrische scooter langs je rijd dan schrik ik mijn eigen kapot .
 • berrie den vossen

  2 maanden geleden
  ach.. daar gaan we weer.. milieu cowboys die Nijmegen het beste jongetje van de klas willen maken terwijl in de rest van de grote mensen wereld men nog steeds lachend op knetterende, loodhoudend rook uitbrakende 2 takt voertuigjes rond scheurt. waar kinderen gedwongen worden in kobaltmijnen te gaan werken en bij bosjes sterven zodat wij op schone, elektrische scootertjes kunnen rijden. beetje hypocriet dit...

In samenwerking met indebuurt Nijmegen