Thierry Baudet (FvD), tijdens het debat in de Tweede Kamer over de regeringsverklaring.
Volledig scherm
PREMIUM
Thierry Baudet (FvD), tijdens het debat in de Tweede Kamer over de regeringsverklaring. © ANP

Forum voor Democratie vraagt Nijmeegse horeca om ‘gunst’ voor verkiezingen: ‘Asociaal zieltjes winnen’

NIJMEGEN - Nijmeegse horecaondernemers klagen over ‘de asociale, respectloze wijze’ waarop Forum voor Democratie via hen ondersteuningsverklaringen wil binnenhengelen. De partij van Thierry Baudet heeft dertig van die verklaringen nodig om in Nijmegen mee te mogen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen.

50 reacties

 • Willem de Gelre

  4 maanden geleden
  J. Zomers: het FvD staat even ver van de VVD af, als dezelfde VVD van integriteit en transparantie. Voor de goede orde: na Rutte's ongekende, ettelijke miljarden kostende puinhopen kan het niet mer slechter worden, tenzij onder D66, GL en PvdA, want de overtreffende trap in volksverlakkerij en landverraad. VVD en D66 hebben de verkiezingen dankzij de miljoenen donaties voor hun reclamecampagnes gewonnen, dat zou verboden moeten worden.
 • Jan Zomers

  4 maanden geleden
  Misschien dat FvD onder een andere naam wel mee mag doen... geen FVD maar VVD-2.
 • Hans Jacobs

  4 maanden geleden
  Weer een partij met landelijke belangen, stevig oppositie voeren tegen het corona beleid? Daar gaat Nijmegen helemaal niet over, het zijn lokale verkiezingen dat heeft niks met landelijk te maken, stem gewoon lokaal, het gaat hier om Nijmegen.
 • Carel van ‘t Zand

  4 maanden geleden
  @chris. Ik zeg ook niet dat ik het goedkeur. Ik constateer alleen maar dat FvD aantrekkelijk is voor een grote groep mensen omdat de gevestigde partijen steeds verder afdwalen. Het afgeven op het FvD toont de zwakte aan van de huidige bestuurders (en hun kiezers). Als ze naar de zorgen van deze burgers zouden luisteren zou het FvD niet eens in beeld gekomen zijn…
 • Chris Toorop

  4 maanden geleden
  @ Carel; daarin geef ik je zonder meer gelijk, maar om nou te zeggen dat de PVV en FvD een welkom alternatief zijn. Gevoelsmatig ben je bij populistische partijen slechter af. Kijk maar naar Polen. Dergelijke partijen zijn echt een dreiging voor de democratie. Ze breken het als eerste af.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.