Fotograaf Jimmy Nelson in Frans Polynesië.
Volledig scherm
PREMIUM
Fotograaf Jimmy Nelson in Frans Polynesië. © Jimmy Nelson

Fotograaf Jimmy Nelson wil niet preken over inheemse culturen: ‘Zij laten ons zien wat échte rijkdom is’

NIJMEGEN - Jimmy Nelson, wereldberoemd door zijn foto's van inheemse culturen, is een van de sprekers op het Nijmeegse klimaatfestival Nimma aan Zee. Verwacht van hem geen preek. ,,Ik toon mensen die in harmonie leven met de aarde. Zij zijn een inspiratiebron voor ons.”

8 reacties

 • Marleen Verstraeten

  1 week geleden
  We hebben meer mensen zoals Jimmy nodig, kijk eens al die zure kereltjes die hier reageren, boos omdat ze zelf best weten dat ze fout bezig zijn. Maar net als de haat die de veganisten over zich heenkrijgen, is het zien van een ander die het beter doet altijd een reden om jezelf aangevallen te voelen.. Wen er maar aan, de tijd van de fossiele brandstof en zn aanhangers is echt voorbij.
 • patrick wijgman

  1 week geleden
  Prachtige foto's van Jimmy....maar als de zgn "primitieve" culturen eenmaal toegang hebben tot Apple iPhones , tv's en andere luxe producten...dan blijft er plots errug weinig over van hun "rijkdom".... Beetje bekeken door een nostalgische hippie bril allemaal. En meneer Nelson "praat" ook niet gratis op z'on bijeenkomst neem ik aan....
 • Jeroen Franssen

  1 week geleden
  Wat voor de één rijkdom is, is voor de andere een nachtmerrie. Ik laat deze preek over rijkdom dus aan me voorbij gaan.
 • Marijke de Both

  1 week geleden
  Beste Pedro, Is het noodzakelijk om een footprint op deze wereld achter te laten die eeuwigheidswaarde heeft? Jij denkt dat oorspronkelijke volkeren niets hebben achtergelaten, maar je vergeet de piramides die de maya's hebben gebouwd en wat dacht je van het Incarijk en Macho Pichu? Misschien toch maar wat beter je huiswerk maken in plaats van hoog van de toren te blazen. Wat de 'ontwikkelde' mensheid van tegenwoordig achterlaat heeft eeuwigheidswaarde, maar ik ben er niet trots op.
 • Ceciel Buijser

  1 week geleden
  Waarom zou je perse iets moeten achterlaten, beste @Pedro Kantor? Mooie puinhoop zou dat worden. Dat de mensheid een compleet uitgewoonde aarde achterlaat is al veelzeggend genoeg.
 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  4

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.