De laadpaal bij het winkelcentrum in de NIjmeegse wijk Meijhorst. Hier komt dus de nieuwe supermarkt.
Volledig scherm
De laadpaal bij het winkelcentrum in de NIjmeegse wijk Meijhorst. Hier komt dus de nieuwe supermarkt. © Vincent Decates

Foutje: nieuw geplaatste laadpaal moet weg van plek waar supermarkt komt te staan

NIJMEGEN - De laadpaal voor elektrische auto's die een paar weken geleden is geplaatst op het parkeerterrein naast het winkelcentrum in Meijhorst, wordt binnenkort al weer weggehaald.

De plaatsing was 'een foutje': op de plek waar het apparaat nu staat, wordt binnenkort een supermarkt gebouwd. De gemeente Nijmegen erkent dat er iets fout is gegaan. ,,Die paal staat daar inderdaad verkeerd'', geeft een woordvoerder toe. ,,Er is iets mis gegaan in de communicatie.”

Begin mei gaat de bouw van het nieuwe winkelcentrum in Meijhorst van start. Het hele parkeerterrein moet op de schop voor de verbouwing.

Op de plek waar de laadpaal nu staat, herrijst op den duur de nieuwe Albert Heijn. Ook wordt er nog een Lidl gebouwd. ,,We zorgen dat de paal nog voordat de werkzaamheden beginnen een ander plekje krijgt'', verzekert de woordvoerder. Waar deze precies gaat komen moet nog duidelijk worden.

Andere paal bij sporthal

Aan de laadpaal bij het winkelcentrum kunnen twee elektrische auto's tegelijk opgeladen worden. Voor sporthal Meijhorst, gelegen op een steenworp afstand, komt binnenkort eveneens een laadpaal. Ook hier worden twee parkeerplekken gereserveerd voor elektrische voertuigen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.