Volledig scherm
Automobilisten opgelet: parkeren op deze plek bij de Lindenberghaven aan de Waalkade mag níet. © @marnubbink

Foutje: parkeerplek aan Waalkade tòch illegaal

NIJMEGEN - Automobilisten hebben een nieuwe parkeerplek op de Waalkade ontdekt: bij de Lindenberghaven is net een mooie strook om de auto te stallen. Het parkeerfeest is echter van korte duur. 

Aanvankelijk laat de gemeente Nijmegen nog weten dat hier parkeren geen probleem is. Maar een uur later zet de gemeente dit weer recht: Foutje, het staat verkeerd op de website van de gemeente. De parkeerplek aan de Waalkade is tòch illegaal. 

Het begon met een tweet van Marn Ubbink, met daarbij een foto van de geparkeerde auto’s bij de Lindenberghaven. Was dit de bedoeling?, zo vraagt Ubbink zich af. #zonde. Want dit deel van de Waalkade is net opnieuw ingericht. Met meer groen. Zo is de grote grijze plak asfalt voor het casino waar auto’s konden parkeren,  nu een bijna groene ligweide. 

Ja, hoor, reageert de gemeente Nijmegen op de tweet: ‘Het is toegestaan om hier te parkeren. Het gaat in dit geval om de locatie Waalkade-evenemententerrein. Auto’s mogen hier parkeren.’ Maar dat statement wordt na een opmerking van oud-journalist van De Gelderlander Rob Jaspers  -‘Klopt niet’- na een uurtje weer ingetrokken. 

Verkeerd op website gemeente 

‘Rob heeft gelijk. Je mag hier niet meer parkeren sinds de Waalkade vernieuwd is. Dat staat nog verkeerd op onze website. Wordt nu aangepast. Ter plekke kijken we of maatregelen nodig zijn’. Wat die maatregelen zijn, is nog niet bekend. 

Marn Ubbink is blij: ‘Mooi! Met de Waalkade mag best een beetje gepronkt worden. Grote parkeerterreinen passen daar niet bij!’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.