Volledig scherm
Frank Boeijen wordt overvallen door burgemeester Hubert Bruls. Foto: Erik van 't Hullenaar

Frank Boeijen verrast met erepenning Nijmegen

NIJMEGEN - Zanger Frank Boeijen is zaterdagavond aan het eind van zijn thuisconcert in de stadsschouwburg verrast met de Zilveren Erepenning van Nijmegen. Burgemeester Hubert Bruls woonde het optreden bij en betrad voor de toegiften het podium om de zanger het eerbetoon te brengen.

De 55-jarige zanger wordt gezien als ambassadeur van de stad Nijmegen, onder meer vanwege zijn nederpopklassieker Kronenburgerpark en de cd Genade met foto's van enkele mooie plekken in de stad. Hij heeft op die manier veel promotie gemaakt voor Nijmegen en is daar nog nooit voor onderscheiden. Ten onrechte vindt de gemeente Nijmegen, die hem daarom de erepenning heeft toegekend.

Uiteraard bezong hij zijn geboortestad weer liefdevol gedurende de show in de Nijmeegse stadsschouwburg, op het moment dat hij nog niet wist wat hem aan het eind te wachten stond. In 'Nijmegen bij zonsopgang' zong hij over het gelukzalige gevoel wat hem overkomt als hij over de Waalbrug de stad binnenkomt.

De afgelopen tien jaar kregen onder anderen het Nijmeegs Mannenkoor, de gouden hockeydames Eefke Mulder en Maartje Goderie, Hans van Delft en de Kolpingvereniging Nijmegen de penning.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.