Frontale botsing op de Waal bij Lent, 160 passagiers veilig aan wal

VIDEOIn de Waal bij Lent is vannacht een aanvaring geweest tussen een passagiersschip en een goederenschip. De 160 opvarenden van het Zwitserse passagiersschip zijn veilig aan wal gezet door brandweer en Rijkswaterstaat. De berging duurt nog de hele dag. Het passagiersschip is verankerd onder de brug, de plek van de aanvaring. 

18 reacties

 • Sandra

  4 jaar geleden
  Nijmegencentrum, ook waar ik woon vliegen regelmatig helikopters en andere hulpdiensten in de lucht, vrij laag en rond. Dit is alleen maar goed, je slaap haal je wel weer een keer in hoor. Als er al helikopters rondvliegen is dit niet alleen voor ongelukken, ook als zij iemand zoeken, b.v. inbraak, een eventuele dementerende persoon die van een gesloten afdeling is weten weg te lopen  ter voorkoming van onderkoeling wordt deze ook ingezet ect. Wees blij dat men zich zo inzet i.p.v. jou slaapje tekort. En nee deze helikopters kunnen niet vliegen zonder geluid. 
 • Nijmegencentrum

  4 jaar geleden
  Nee jij woont zeker niet in de benedenstad.
 • Nijmegencentrum

  4 jaar geleden
  Ongelukken? Ik weet niet of jij het weet maar de meeste keren gaat het om een zelfmoord poging. Maar dat haalt de krant dan weer niet. Enkel de bewoners van de benedenstad en waterkwartier weten wat hier soms zomers wel 2 keer per week speelt. Een enkele keer een matroos in het water...of een aanvaring zoals nu.
 • Nijmegencentrum

  4 jaar geleden
  Brand brand dat fikkie? Het is onzin de heli uren in de lucht te houden en rondjes te maken boven de benedenstad. Schade valt ook wel mee overdrijven is ook een vak. Als er iemand in het water is gevallen prima alle begrip maar dit sloeg nergens op.
 • Plienie

  4 jaar geleden
  Fietsen op de stoep en beren op de weg. Zo is er altijd wat.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen