Volledig scherm
PREMIUM
NEUS aan de Tweede Walstraat is een nieuwe ontmoetingsplek en galerie. Eigenaren Eli Walter, Jan Morales en Sophie Roumans hebben de plek eigenhandig opgebouwd binnen drie maanden. © Paul Rapp

Galerie NEUS: een plek voor de ondernemende utopist

NIJMEGEN - Een nieuwe kunstgalerie is neergestreken in Nijmegen: NEUS. Niet zomaar een kunstgalerie. Eigenaren Eli Walter (31), Sophie Roumans (28) en Jan Morales (26) wilden geen galerie waar je alleen kunt kijken naar een expositie, bezoekers moeten kunst kunnen beleven.

Quote

Het is de bedoeling dat mensen bij ons binnen kunnen lopen en naar buiten gaan met het idee dat ze iets onmoge­lijks toch mogelijk hebben gemaakt.

Eli Walter, Eigenaar NEUS

,,Het is de bedoeling dat mensen bij ons binnen kunnen lopen en naar buiten gaan met het idee dat ze iets onmogelijks toch mogelijk hebben gemaakt. Dat kan door zelf iets te doen of door iets nieuws mee te maken door de tentoonstellingen van de kunstenaars”,  vertelt Walter enthousiast over het concept.

,,Het moet uitgroeien tot een plek voor ondernemende utopisten. Mensen die in verandering geloven en daar iets mee willen doen. Die iets nieuws doen ontstaan op deze plek.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot
    PREMIUM

    Burgemees­ter Bruls doet illegaal gok-café in Lindenholt per direct op slot

    NIJMEGEN - De eigenaar van pizzeria-shoarma Da Christian in het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt moet per direct stoppen met een illegaal gok-café in een aangrenzend pand. Dat heeft burgemeester Bruls besloten. Hij past bestuursdwang toe en eist dat de eigenaar acuut alle ingangen naar dat pand voor publiek afsluit. Als hij dat niet zelf doet, dan laat de gemeente dat doen; alle kosten worden dan op de eigenaar verhaald.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.