Volledig scherm
PREMIUM
NEUS aan de Tweede Walstraat is een nieuwe ontmoetingsplek en galerie. Eigenaren Eli Walter, Jan Morales en Sophie Roumans hebben de plek eigenhandig opgebouwd binnen drie maanden. © Paul Rapp

Galerie NEUS: een plek voor de ondernemende utopist

NIJMEGEN - Een nieuwe kunstgalerie is neergestreken in Nijmegen: NEUS. Niet zomaar een kunstgalerie. Eigenaren Eli Walter (31), Sophie Roumans (28) en Jan Morales (26) wilden geen galerie waar je alleen kunt kijken naar een expositie, bezoekers moeten kunst kunnen beleven.

Quote

Het is de bedoeling dat mensen bij ons binnen kunnen lopen en naar buiten gaan met het idee dat ze iets onmoge­lijks toch mogelijk hebben gemaakt.

Eli Walter, Eigenaar NEUS

,,Het is de bedoeling dat mensen bij ons binnen kunnen lopen en naar buiten gaan met het idee dat ze iets onmogelijks toch mogelijk hebben gemaakt. Dat kan door zelf iets te doen of door iets nieuws mee te maken door de tentoonstellingen van de kunstenaars”,  vertelt Walter enthousiast over het concept.

,,Het moet uitgroeien tot een plek voor ondernemende utopisten. Mensen die in verandering geloven en daar iets mee willen doen. Die iets nieuws doen ontstaan op deze plek.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuilplaats'
    PREMIUM
    Ooggetuigen van de oorlog

    Dagboeken uit frontstad Nijmegen: 'Dodelijk getroffen, enkele meters van de schuil­plaats'

    Eindelijk lijkt het uur van de bevrijding aangebroken. Op deze stralende ochtend van zondag de 17de september gaan de mensen naar de kerken. Sommige mannen aarzelen uit angst opgepakt te worden. Rond half elf beginnen gerichte bombardementen op Duitse stellingen. Aan het begin van de middag springen de Amerikaanse parachutisten boven Groesbeek uit de vliegtuigen. De Duitsers trekken zich terug in het centrum. De Nijmegenaren wachten gespannen af. Er heerst een gevoel van euforie.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.