Yvonne van Dreumel mist haar dagelijkse wandelingen met ganzen Guus, Teun en Jip. Stuk voor stuk liepen ze trouw achter hun 'ganzenmoeder' aan. De drie beestjes hebben nu een ander onderkomen, in Ochten, waar ze meer ruimte hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Yvonne van Dreumel mist haar dagelijkse wandelingen met ganzen Guus, Teun en Jip. Stuk voor stuk liepen ze trouw achter hun 'ganzenmoeder' aan. De drie beestjes hebben nu een ander onderkomen, in Ochten, waar ze meer ruimte hebben. © Foto: Bert Beelen

Ganzenmoeder Yvonne neemt na één jaar met pijn in het hart afscheid van Guus, Teun en Jip

NIJMEGEN - Het ganzenavontuur van Yvonne van Dreumel zit erop. Precies één jaar geleden vond de Nijmeegse drie eieren. Ze ontfermde zich erover, voelde zich moeder van de ganzen en werd zelfs ganzenoma. Maar door ruimtegebrek heeft ze met pijn in haar hart afscheid moeten nemen van Guus, Teun en Jip. 

1 reactie

  • Walther Liebrand

    2 jaar geleden
    Tijdens het lezen, dacht ik, droom ik , mooi verhaal .
  1. Overstromingen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

    Overstro­min­gen zoals in Limburg niet te voorkomen, maar schade te beperken: ‘Niets doen is geen optie’

    Je kunt overstromingen zoals in juli 2021 in Zuid-Limburg niet voorkomen, wel de schade en risico’s verkleinen. Dat kan onder meer door niet meer te bouwen in gebieden waar verhoogde kans op overstromingen bestaat, te voorkomen dat de bodem nog verder versteend wordt, een goede crisisbeheersing, en het bewustzijn van de risico’s bij inwoners te vergoten, zodat die weten wat hen te doen staan als het water komt. Dat zijn enkele van de voornaamste adviezen aan provincie en Waterschap Limburg uit een watersysteemanalyse van kennisinstituut Deltares, gepresenteerd tijdens een webinar gisteren.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen