Artists impressions van de nieuwbouw van de buurt Jerusalem in Nijmegen
Volledig scherm
PREMIUM
Artists impressions van de nieuwbouw van de buurt Jerusalem in Nijmegen © Talis / Dura Vermeer

Gasloos Jerusalem komt stap dichterbij

NIJMEGEN - De 220 woningen in de Nijmeegse buurt Jerusalem worden volgend jaar wellicht toch direct gasloos herbouwd. Dankzij een subsidie van de provincie Gelderland is die mogelijkheid een stap dichterbij. In juli hoopt woningcorporatie Talis de knoop door te kunnen hakken.

8 reacties

 • Johann utBroamt

  3 jaar geleden
  zeker ook Groen Links beleid!
 • Waterrat

  3 jaar geleden
  Wel eens van centrale verwarming gehoord? Maar u heeft wel gelijk dat er in oude(re) huizen soms nog een kachel staat, eventueel aangevuld met een (paar) gevelkachel(s). Centrale verwarming in nieuwbouwwoningen is pas sinds 1969 de standaard, maar inmiddels zijn vele oude(re) woningen naderhand van dat gemak voorzien... 
 • Willem Tienen

  3 jaar geleden
  Er komt vloerverwarming in de nieuwe woningen,dat was al bekend.
 • Martin

  3 jaar geleden
  Fornuis gewoon ombouwen naar propaan.
 • de heer J. Zomers (67)

  3 jaar geleden
  Woon in een oud huis... en heb 2 gasgestookte gevelkachels.Zou niet weten hoe ik het anders binnen warm kan krijgen?Gasloos kan in een nieuw goed geïsoleerde woning met vloerverwarming... anders kun je niet zonder gas.Aardgas is een schone energiebron... wij zijn het enige land in Europa wat van het gas af moet.Nu moeten we ons land volbouwen met windmolens, zonnepanelen en zonnevelden. Moet zien hoe ze dit na Corona willen betalen? Voor de gewone mensen en voor bedrijven wordt dit onbetaalbaar. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen