Volledig scherm
PREMIUM
Schets van de nieuwe ecowijk in Nijmegen-Noord. © CVEG

Gasloos? Liever geen nieuwbouw op warmtenet

NIJMEGEN - Splinternieuwe woningen in het Waalfront (Nijmegen-West) en in de Waalsprong (Nijmegen-Noord) worden massaal op het stedelijk warmtenet aangesloten. Maar dat is helemaal niet logisch.

Zo min mogelijk nieuwbouwwoningen aansluiten op het Nijmeegse warmtenet. Dat advies geeft de Gelderse Natuur en Milieufederatie en zij wordt inmiddels ook gesteund door een grote meerderheid van de gemeenteraad. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Burgemeester strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’
    PREMIUM

    Burgemees­ter strijdt steeds vaker als sheriff tegen criminelen: ‘het is niet zonder risico's’

    NIJMEGEN - De herder, de hoeder én de handhaver. De rol van de burgemeester is anno 2018 verschrikkelijk complex geworden, constateert de Nijmeegse hoogleraar sanctierecht Henny Sackers. Burgemeesters krijgen steeds meer bevoegdheden om op te treden als heuse crimefighters. En dat gebeurt in de praktijk ook steeds vaker. Maar of dat wenselijk is? Sackers: ,,De burgemeester als sheriff: het is zeker niet zonder risico's.”

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.