Volledig scherm
De plek in de Mariakapel in Breedeweg. © Gerard Verschooten

Gedachtenisplek voor Gerda en Mirella in kerk Breedeweg

BREEDEWEG/ GROESBEEK - Pastor Jos van Rooij heeft in de Mariakapel van de Antoniuskerk in het Groesbeekse kerkdorp Breedeweg een gedachtenisplek ingericht voor Gerda en Mirelle: moeder en dochter, die eerder deze week op een spoorwegovergang in Nijmegen de dood vonden.

Op een tafeltje ligt een opengeslagen boek; uit een kleine lamp valt een witte vlek licht op de eerste bladzijde.

'Moge de goede God jullie de rust en de vrede geven die wij mensen allen verlangen', schrijven Rudo en Thé.

'Gerda en Mirella, rust zacht', schrijven anderen.

Prachtig
Buiten de kapel loopt Rein, de broer van Gerda, met zijn hond voorbij. „Prachtig wat de pastor hier gedaan heeft", zegt hij. „Nee, ik wist er niet van. Ik loop hier vaak met de hond. Mijn vrouw ligt hier begraven. Gisteren zag ik ineens de namen van Gerda en Mirella in de kapel."

Slecht bericht
Rein had recent nog telefonisch contact met Gerda. „Ze vertelde dat ze slecht bericht van de dokter had gehad. 'Wat dan?', vroeg ik.'Dat vertel ik je nog wel een keer', zei ze. Dat is er niet meer van gekomen."

Verbijstering
Volgens pastor Van Rooij was het idee voor een gedachtenisplekje van de koster. „Hij zei: 'We moeten iets doen'. In Breedeweg heerst verbijstering en machteloosheid: 'Hoe kan dit midden onder ons gebeuren?' Mensen willen hun medeleven en betrokkenheid tonen."

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.