Gedenkteken Market Garden als kunstinstallatie op Nijmeegse Kunstnacht

VideoNIJMEGEN - Onverwachte combinaties van kunst en locaties is al negen jaar het succesvolle recept van de Nijmeegse Kunstnacht. Zaterdagavond lieten opnieuw bijna drieduizend mensen zich meevoeren door korte optredens, verrassende installaties en vele cross-overs van de meest uiteenlopende kunstvormen.

Tussen het gewone uitgaanspubliek zwierven op deze warme avond kunstliefhebbers door de straten van de stad. Na de openingsvoorstelling in Doornroosje vertrokken ze naar het Honigcomplex of een van de kunstlocaties in het centrum. Op zoek naar inspiratie en mooie ervaringen. De kunst lag even letterlijk op straat.

In de Mariënburgkapel had kunstenaar Sjoerd Mol zich laten inspireren door 75 jaar Market Garden. Hij schiep een interactieve lichtinstallatie als gedenkteken. In de ronde ruimte van de kapel hingen buislamen die bezoekers met een afstandsbediening aan en uit lieten gaan. Het getik van de lampen in combinatie met een indringende beat en het oplichten van de kapel gaven een bijzonder effect. 

Volledig scherm
De Nijmeegse Kunstnacht. © Paul Rapp
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.