Volledig scherm
Intocht Sinterklaas in Nijmegen. © Paul Rapp

‘Geen antizwartepietdemonstratie in Nijmegen vanwege bedreigingen’

NIJMEGEN - Voorman Jerry Afriyie van Kick Out Zwarte Piet zegt dat de aangekondigde protestactie tegen Zwarte Piet zaterdag in Nijmegen niet doorgaat vanwege ‘het grote aantal bedreigingen’, meldt NRC. De actiegroep heeft de protestactie ook niet aangekondigd bij de gemeente Nijmegen, vertelt een gemeentewoordvoerder.

Wie in Nijmegen wil demonstreren, moet dit uiterlijk twee dagen van tevoren per mail bij de gemeente melden, zodat die eventueel maatregelen kan nemen om de veiligheid te waarborgen. 

Tot nu toe heeft niemand een protestactie aangemeld voor zaterdag 17 november, de dag van de intocht van Sinterklaas, zegt de woordvoerder. 

Facebook

Dat Nijmegen een van de achttien gemeenten is waar Kick Out Zwarte Piet van plan was tijdens de intocht te demonstreren tegen Zwarte Piet, heeft de gemeente uit de media vernomen. De actie antizwartepiet in Nijmegen is op Facebook aangekondigd. De East Side, de harde kern van NEC-supporters, riep daarop via WhatsApp op tot een tegenactie en antizwartepietbetogers ,,de stad uut te schoppen’’. 

Burgemeester Hubert Bruls liet weten tijdens de sinterklaasintocht in Nijmegen langs de route geen enkele actie te accepteren. Kick Out Zwarte Piet houdt zich voor De Gelderlander onbereikbaar.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.