Volledig scherm
PREMIUM
Een bord aan de Waalkade tijdens de Vierdaagsefeesten met de oproep geen eigen drank mee te nemen. © DG

Geen bier uit blik? Hek om de binnenstad!

NIJMEGEN - De binnenstad omheinen met hekken en bij elke ingang beveiligers zetten die bij iedereen de tassen controleren op flesjes en blikjes. Dat zou de ultieme remedie zijn om te voorkomen dat mensen zelf drank meenemen naar de Vierdaagsefeesten. 

,,Een nieuwe vesting bouwen, dat is het enige dat echt helpt”, zegt Marieke van Kessel, organisator van Koningsdag in Arnhem, gekscherend. ,,Maar, los van de vraag of je zoiets moet willen: zo'n omheining is natuurlijk ook een enorme kostenpost.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
 1. Eerste P-plaatsen voor bakfietsen op Hertogplein als proefproject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  Eerste P-plaat­sen voor bakfietsen op Hertog­plein als proefpro­ject: ‘Ik wil niet dat klanten een bon krijgen’

  NIJMEGEN - Op het brede trottoir van het Hertogplein in Nijmegen zijn drie speciale parkeerplaatsen voor bakfietsen ingericht. In opdracht van de gemeente zijn op de stoep voor speelgoedwinkel De Regenboog vakken gemarkeerd met een bakfietssymbool. Zo kunnen bakfietsbestuurders - onder anderen klanten van de speelgoedshop - hun voertuig kwijt terwijl ze even snel een boodschap doen.
 2. 't Plein: Tuinvogeltelling
  PREMIUM
  COLUMN

  't Plein: Tuinvogel­tel­ling

  NIJMEGEN - Onlangs las ik in een studie dat door de ruilverkaveling zo'n 80 procent van de akkervogels is verdwenen. Het te open weidelandschap is de oorzaak. Gelukkig las ik tegelijk over de kansen om die vogels weer terug te krijgen. Op de Doornikse Natuurakkers bij Lent waar heggen, struiken, bloemrijke velden en fruitbomen weer een prominente plek hebben gekregen, zijn intussen weer 59 soorten broedvogels gespot. Dit zou de 'gewone boer' toch moeten stimuleren rond zijn akkers ook (weer) zulke échte natuurstroken aan te leggen.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.