Geen gasten, maar honderden kilo’s zwerfvuil op het terras van Nijmeegse horeca

videoNIJMEGEN - Niet tientallen gasten die genieten van hun eten of drinken, maar honderden kilo’s zwerfvuil ligt op het terras aan de Franseplaats in het centrum van de stad. Het is er neergelegd door personeel van drie Nijmeegse eet- en drinkgelegenheden. 

9 reacties

 • Jaap

  10 maanden geleden
  Niet afwachten of na statiegeld op plastic flesjes noodzakelijk is. Gelijktijdig met statiegeld op flesjes, statiegeld op blikjes invoeren.
 • AstrA1993

  10 maanden geleden
  Ja...de boete voor het lukraak weggooien van afval verhogen naar minstens 300 euro..!  plus 3 dagen mee rotzooi op ruimen met de DAR...! meer (camera)  controles op de diverse gevoelige dump plaatsen...
 • Gossie

  10 maanden geleden
  Ik zit zelf bij een zwerfafvalbrigade en het is echt ongelooflijk wat mensen weggooien. Het is van papier, plastic, blikjes (vooral jeugd) tot letterlijk frietpannen of nog groter. Papier, plastic en blik wordt gratis opgehaald en electrische apparaten kunnen gratis naar de milieustraat worden gebracht. We leven wat dat betreft in een "alles moet kunnen" maatschappij.
 • BLE

  10 maanden geleden
  Schrikbarend veel zeg! Maar hoe handhaaf je dit? Statiegeld op blikjes zou misschien helpen. Heeft iemand nog meer ideeën? 
 • BurgeR

  10 maanden geleden
  Prima! Ik raap iedere week rommel (vooral blikjes) van de straat (en parkeerplaats) op in de omgeving van mijn woning. Vooral op maandag als de vuilniswagen geweest is blijft er los vuil achter. 

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

 1. Demonstranten boos over 'satanisch' songfestivallied van Cyprus
  Play

  Demonstran­ten boos over 'satanisch' songfesti­val­lied van Cyprus

 2. Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome
  Play

  Publiek los bij coronatest in Ziggo Dome

Nijmegen e.o.