Geen gasten, maar honderden kilo’s zwerfvuil op het terras van Nijmeegse horeca

videoNIJMEGEN - Niet tientallen gasten die genieten van hun eten of drinken, maar honderden kilo’s zwerfvuil ligt op het terras aan de Franseplaats in het centrum van de stad. Het is er neergelegd door personeel van drie Nijmeegse eet- en drinkgelegenheden. 

Het overgrote deel van de horecawerknemers zit thuis. Door de maatregelen tegen het coronavirus is hun café of restaurant namelijk gesloten. Om tóch bezig te zijn en iets te betekenen voor Nijmegen, zijn 150 medewerkers van restaurant De Pelgrim, hotel-restaurant Credible en Stadsbrouwerij De Hemel de straat op gegaan om de stad schoon te maken.

Gewapend met een grijper en een vuilniszak verspreidden zij zich in duo’s door de hele stad, om met bijna 300 kilo zwerfafval terug te keren naar de Franseplaats, waar De Pelgrim en De Hemel normaal hun gasten onder meer op het terras ontvangen. 

Quote

Of Nijmegena­ren zijn netjes, of de Dar heeft goed z’n best gedaan

Joep, Horecamedewerker
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.