Geen gasten, maar honderden kilo’s zwerfvuil op het terras van Nijmeegse horeca

videoNIJMEGEN - Niet tientallen gasten die genieten van hun eten of drinken, maar honderden kilo’s zwerfvuil ligt op het terras aan de Franseplaats in het centrum van de stad. Het is er neergelegd door personeel van drie Nijmeegse eet- en drinkgelegenheden. 

9 reacties

 • Jaap

  1 jaar geleden
  Niet afwachten of na statiegeld op plastic flesjes noodzakelijk is. Gelijktijdig met statiegeld op flesjes, statiegeld op blikjes invoeren.
 • AstrA1993

  1 jaar geleden
  Ja...de boete voor het lukraak weggooien van afval verhogen naar minstens 300 euro..!  plus 3 dagen mee rotzooi op ruimen met de DAR...! meer (camera)  controles op de diverse gevoelige dump plaatsen...
 • Gossie

  1 jaar geleden
  Ik zit zelf bij een zwerfafvalbrigade en het is echt ongelooflijk wat mensen weggooien. Het is van papier, plastic, blikjes (vooral jeugd) tot letterlijk frietpannen of nog groter. Papier, plastic en blik wordt gratis opgehaald en electrische apparaten kunnen gratis naar de milieustraat worden gebracht. We leven wat dat betreft in een "alles moet kunnen" maatschappij.
 • BLE

  1 jaar geleden
  Schrikbarend veel zeg! Maar hoe handhaaf je dit? Statiegeld op blikjes zou misschien helpen. Heeft iemand nog meer ideeën? 
 • BurgeR

  1 jaar geleden
  Prima! Ik raap iedere week rommel (vooral blikjes) van de straat (en parkeerplaats) op in de omgeving van mijn woning. Vooral op maandag als de vuilniswagen geweest is blijft er los vuil achter. 
 1. Man zegt zich niets te herinneren van verkrachting Arnhemse bij Vierdaagsefeesten: ‘U kletst uit uw nek’
  PREMIUM
  1

  Man zegt zich niets te herinneren van verkrach­ting Arnhemse bij Vierdaagse­fees­ten: ‘U kletst uit uw nek’

  ZUTPHEN – ‘Bizar’. Het woord klinkt meermalen tijdens de rechtszaak tegen een 23-jarige Tilburger die wordt verdacht van het verkrachten van een Arnhemse tijdens de Vierdaagsefeesten in Nijmegen in 2017. De man zegt zich niets te herinneren. Niet van de Vierdaagse, niet van de vrouw, niet van de verkrachting. Hij zegt zich zelfs niets te herinneren van de afgelopen vijf jaar.
 1. Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur
  PREMIUM

  Een moestuin in Bottendaal: in het hart van de stad middenin de natuur

  NIJMEGEN - Het voorjaar was koud en nat en de natuur kwam moeizaam en in slow motion op gang. Maar de eerste bloesems zijn inmiddels uitgebloeid en de tuinen van Nijmegen staan er door de overdadige regenval van de laatste tijd weelderig bij. Vereniging Groei en Bloei (sinds 1876!) selecteerde een aantal paradijsjes. Liefhebbers konden dit weekend struinen door 6 tuinen in Nijmegen en 24 tuinen in de omgeving, van Groesbeek tot Dreumel. De variatie bleek enorm: watertuinen, cottagetuinen, theetuinen en beeldentuinen: alles kwam voorbij. Trotse eigenaren gaven graag uitleg over aanleg en onderhoud.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.