Nijmegen/Nederland: Heino Falcke in Het Valkhof museumDgfotofoto: Bert Beelen
Volledig scherm
PREMIUM
Nijmegen/Nederland: Heino Falcke in Het Valkhof museumDgfotofoto: Bert Beelen © Bert Beelen

Geen geld meer voor zwarte gaten: beroemde Nijmeegse astronoom sluit vertrek niet uit

Nijmegen - Heino Falcke, de beroemde Nijmeegse astronoom die als eerste een foto van een zogenoemd zwart gat maakte, vindt het ‘pijnlijk’ dat hij geen geld krijgt voor verder onderzoek. Vertrek naar de VS sluit hij niet uit, al vindt hij het hier ‘heel fijn’. 

24 reacties

 • EvilAdmin

  3 jaar geleden
  Gewoon vrouwen en gender studies sluiten. Dat is toch geen wetenschap maar gesubsidieerde ideologie. Dan kan dat geld weer naar echte wetenschap en zijn wij verlost van een hoop politiek correct geleuter. Moet je eens kijken hoe rustig onze Sinterklaas intochten weer worden. En kunnen alle genderneutrale toiletten weer invalidentoiletten worden. Wat ze eerst waren.
 • CD89

  3 jaar geleden
  Erg slecht dat dit in Nederland weer niet wordt gewaardeerd. Typische VVD-mentaliteit dat alles maar direct geld moet opleveren, in plaats van dat er gewoon wordt gericht op een klimaat voor top-onderszoek in dit land. Zulke mensen wil je zeker in Nijmegen en Nederland houden.
 • Klaas1

  3 jaar geleden
  Wat hebben we dan aan die zwarte gaten.
 • DVN

  3 jaar geleden
  Degenen die het geld verdelen stellen altijd de vraag: "wat hebben we hieraan?" Bij fundamenteel onderzoek zoals naar zwarte gaten is daar niet altijd een pasklaar afgebakend antwoord op te geven, waardoor dat soort onderzoeken vaak aan het kortste eind trekken bij verstrekking van onderzoeksgelden. En dat terwijl fundamenteel onderzoek de basis is voor verdere ontwikkelingen waar we wél wat aan hebben.
 • Dion Binsbergen

  3 jaar geleden
  Fraude? Diederik stapel moest vertrekken ja maar Roos Vonk zit er nog steeds. Hoe is dat mogelijk bij wetenschappelijke fraude?

In samenwerking met indebuurt Nijmegen