Op de trap die van de Hezelpoort naar fietsbrug De Snelbinder loopt komt een elektrische transportband voor fietsers. Vandaag is voor de lopende band een goot gezaagd.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de trap die van de Hezelpoort naar fietsbrug De Snelbinder loopt komt een elektrische transportband voor fietsers. Vandaag is voor de lopende band een goot gezaagd. © Paul Rapp

Geen gesjouw meer: Met elektrische rolband steile fietshelling Hezelpoort op

NIJMEGEN - Het duurt niet lang meer: Binnen enkele weken heeft de steile helling bij de Hezelpoort in Nijmegen een rollende transportband voor tweewielers.

13 reacties

 • Chris

  3 jaar geleden
  Ik zal weer een zwartkijker zijn, als ik dit weer snel ga vergelijken met de roltrap die er eerst lag en de lift bij de Waalkade en de Oversteek. Technische installaties in de openbare ruimte binnen deze gemeente hebben het over het algemeen geen lang (werkende) levensduur en rijst altijd maar weer de vraag voor wie deze "onvoorziene" kosten zijn.
 • Plienie

  3 jaar geleden
  Dat is gewoon de aard van het beestje. Je hoeft niet lui te zijn om de kortste route naar je werk te willen nemen. Dit geldt voor automobilisten, fietsers en wie dan ook. 
 • Jeroen Franssen

  3 jaar geleden
  Er wordt dus 62000 euro extra betaald, puur en alleen voor onderhoud (de andere 2 redenen van de gemeente slaan echt nergens op). Dat riekt naar onkunde en/of fraude. Hoe kan je nu 1,5x de aanschafwaarde betalen, puur en alleen voor onderhoud? Voor hoe lang is dit afgekocht? En is dat inclusief alle matrialen? Belangrijke vragen, maar kennelijk interesseert het niemand. Ook de Gelderlander stelt niet eens de vraag...
 • elco

  3 jaar geleden
  Wat ik niet snap er is gewoon een fietspad naar de snelbinders en er weer van afLuie mensen heb je altijd denk ik.
 • Alfred

  3 jaar geleden
  Maatwerk is wel degelijk een gezocht argument. Bij het opstellen van offertes houdt leverancier hier uiteraard rekening mee, zeker wanneer het om een dergelijke klus gaat. Het is niet een standaard product dat op het schap ligt.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen