De opbouw van een crisisnoodopvang, eerder dit jaar, in de Nijmeegse Jan Massinkhal. Die sporthal is inmiddels niet meer in gebruik als opvanglocatie.
Volledig scherm
PREMIUM
De opbouw van een crisisnoodopvang, eerder dit jaar, in de Nijmeegse Jan Massinkhal. Die sporthal is inmiddels niet meer in gebruik als opvanglocatie. © Paul Rapp

Géén Heumensoord 3.0, maar waar komen die 250 noodplekken voor vluchtelingen dan wel in Nijmegen?

NIJMEGEN - Geen Heumensoord 3.0, wél 250 extra crisisopvangplekken voor asielzoekers. Opnieuw wil Nijmegen ruimhartig vluchtelingen helpen. Maar hoe?

10 reacties

 • Marijke Stoffelen

  24 uur geleden
  Laat ze eerst de eigen mensen aan een woning helpen genoeg woningnood
 • Davi van Reuler

  1 dag geleden
  Vervolg van mijn reactie. Er zijn genoeg plekken waar geen mensen wonen en leegstaande panden die gebruikt kunnen worden . Maar waar mensen wonen die eruit gooien . Want neem aan dat dat gebeurd met mensen in het belasting pand dat is toch niet zoals t zou moeten. Lege plekken in de stad sta caravans buiten t centrum genoeg braakliggende tereinnen waar niets mee gebeurd op korte termijn. En het is toch geen vaste voor altijd verblijfplaats maar crisis opvang?heumensoort is prima voor crisis .
 • Davi van Reuler

  1 dag geleden
  Dus alle studenten en mensen die geen fatsoenlijke woning konden vinden na bijv een scheiding e.d. die in het oude belastingkantoor een kamer/studio huurde, moeten nu halsoverkop eruit ? Pand wolfskuilseweg /energieweg helemaal mooi verbouwd. Vol met woningzoekende die er al in zaten MOESTEN eruit omdat de gemeente geen vergunning voor wilde verlenen en het bestemmingsplan bedrijfsruimte was ? Ben benieuwd of dat nu voor asielzoekers straks wel een optie is . Het wonen daar blijft even ongezond
 • Ryan Carvalho

  2 dagen geleden
  Of gewoon niet meer mensen opvangen als je ze niet kwijt kunt. Nederland is al dichtbevolkt en ruimte hebben we niet.
 • Ruud Andriessen

  3 dagen geleden
  Andre Eggerding, Het ging me niet om een dorp of wijk in een gemeente. Maar wel over dat er naar evenredigheid van de bevolking kan worden opgevangen per provincie en gemeente. Ik vraag me ook nog eens af hoe het kan dat onderbezette gemeenten of provincies niet gekort worden op de rijksbijdrage. .

In samenwerking met indebuurt Nijmegen