Volledig scherm

Geen Mariken, wel Joris Ivens op trein

06 dec 2007, 03:00 - NIJMEGEN - Geen Mariken van Nieumeghen, wel de geboren Nijmeegse filmmaker Joris Ivens met naam en afbeelding op een van de zestien nieuwe treinen van vervoerder Veolia.

Dit blijkt uit de nieuwste namenlijst van Veolia.

"Van Mariken hebben we tot nu toe geen goede, herkenbare afbeelding van haar gezicht gevonden die op de trein bruikbaar is", verklaart een woordvoerster van het bedrijf, dat nu een jaar verantwoordelijk is voor de treinenloop op de Maaslijn tussen Nijmegen en Roermond.

Ook acteur Willem Nijholt, die na de Tweede Wereldoorlog enkele jaren in Millingen heeft gewoond en in Nijmegen naar school is geweest, zal in het nieuwe jaar aan het oog van inwoners van het Land van Cuijk, waar het spoor doorheen loopt, voorbij trekken.

Eerder raakte bekend dat supermarktbaas Jan Linders uit Gennep en karmeliet Titus Brandsma – de priester en hoogleraar heeft zowel in Nijmegen als Boxmeer gewoond – straks met naam en silhouet op de Velios, zoals de nieuwe trein heet, komen te staan.

De overige namen die zeker zijn: Mat Vestjens (oud-gedeputeerde), Connie Palmen (schrijfster), Gé Reinders (zanger), Bart Brentjens (mountainbiker), Jack Poels (zanger), Pierre Cnoops (buutreedner),

Chriet Titulaer (ruimtevaartdeskundige) en Jan Klaassens (oud- voetbalinternational).

"Met de naamgevers van de laatste vier treinen onderhandelen we nog over toestemming voor gebruik", aldus de woordvoerster, die geen namen wil noemen. "Twee ervan zijn Brabants."

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Nijmegen

Nijmegen e.o.